Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Silviu
      4 iunie 2022
      1 urează frunze verzi

      Conifer mix – atac de paduchi testosi si acarieni

      Am un conifer mix, la cumparare nu am primit o descriere exacta care prezinta anumite larve/paduchi/afide pe ramuri. Nu exista alta plante in jurul lui fiind pozitionat pe o terasa partial deschisa. Am facut un tratament cu movento, sugerati sa continui cu movento pt al doilea tratament sl, primul fiind facut acum 3 sapt sau imi sugerati o solutie mai specifica?

      # 129828

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 iunie 2022

      Buna ziua. Din imaginile atasate, coniferul prezinta un atac de paduchi testosi si posibil si de acarieni. Intrucat ati efectuat deja un tratament cu insecticidul Movento 100 SC, 7.5 ml, puteti alterna cu un insecticid precum Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. La 7 zile de la efectuarea tratamentului cu Mospilan, puteti efectua si un tratament cu acaricidul Floramite 240 SC, 5 ml (impotriva acarienilor), in doza de 5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutiile cat mai fin (Pulverizator manual Volpi TECH1), astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acestora pe planta, atat pe frunze, cat si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori (paduchii testosi) pot ramane pe tulpina si pe frunze, de aceea, puteti incerca sa-i indepartati cu un burete umed.
      Simultan cu efectuarea tratamentelor, pentru stimularea depasirii perioadei de stres suferite, este indicata administrarea prin udare la radacina, a unui ingrasamant cu efect de stimulare a rezistentei plantelor la atacul daunatorilor, precum AMN Nordalge, 500 ml sau AMN Verde, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produsului.
      Ulterior, dupa 7-10 zile de la finalizarea tratamentelor cu insecticide, este recomandata aplicarea unui ingrasamant foliar, cu efect de revitalizare si intarire a rezistentei coniferelor, precum Fir Fluid, 350 ml sau Evergreen Fluid, 350 ml, conform specificatiilor din descriere.

      # 130066
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi