Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Cristina Grigore
   22 iunie 2022
   0 urează frunze verzi

   combatere pir si costrei in gradina

   Buna seara! Ne am mutat anul trecut la casa. Curtea era plină de buruieni. Predomină pirul si costreiul. Fiindcă era deja octombrie-noiembrie am gasit pe cineva care a venit cu o motocoasa si le a tăiat. Urma ca prin martie, când or creste macar 10 cm sa dam cu erbicid. Fiind vorba de casa noua, persoanele care au venit la noi ne au adus magnolie, artar japonez si butasi de vită canadiană si japoneza. Erau în ghivece mici, din plastic si a trebuit să le plantez. Buruienile au crescut si ele. Mi a fost frică să dau cu erbicid. Le am tăiat cu trimmerul si masina. Ce a rămas sunt doar niste cioturi lemnoase, mici. Ele vor crește. Sunt conștientă ca cele 2 ustensile nu sunt o soluție. Intrebare: pot sa dau cu erbicid? Dacă da, cum pot sa feresc plantele primite? Ce fel de erbicid este bun?Multumesc

   #132177

   7 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 iunie 2022

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii cu spatiul in care urmeaza sa efectuati erbicidarea.

   #132216
   0 urează frunze verzi
  • Cristina Grigore
   23 iunie 2022
   • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
    23 iunie 2022

    Buna ziua. In imaginile inserate se observa specii de buruieni dicotiledonate (frunza lata) si monocotiledonate (frunza ingusta). Impotriva buruienilor cu frunza lata, puteti avea in vedere erbicidul: Dicopur D, 100 ml, 100 ml, in doza de 50 ml/10 L apa. Pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta, in catalogul nostru de produse exista erbicidul: Foxtrot 69 EW, 100 ml, in doza de 50 ml/10 L apa. Trebuie mentionat faptul ca pirul si costreiul sunt buruieni monocotiledonate, cu radacini bine dezvoltate in sol, greu de combatut. Erbicidele mentionate nu sunt strict omologate pentru gazon, insa prezinta selectivitate fata de acesta. Acestea se aplica conform instructiunilor de pe eticheta, pe vreme calma (fara vant) si fara conditii de precipitatii, iar o zi dupa aplicarea erbicidelor nu se uda gazonul. Daca se utilizeaza ambele erbicide, se recomanda aplicarea acestora la interval de 7-10 zile intre ele. Este indicat sa le aplicati cu atentie pentru ca solutia sa nu intre in contact cu plantele din apropiere pe care nu doriti sa le eliminati. Astfel, puteti avea in vedere utilizarea unui micronizer precum: Micronizer Jolly M5V35, acesta este dotat cu o protectie a duzei, care permite ca solutia sa fie dispersata in mod controlat pe zone bine definite.

    #132286
    0 urează frunze verzi
  • Cristina Grigore
   23 iunie 2022

   Multumesc pentru raspuns. Se pare ca nu scăpăm repede de buruieni. As vrea sa mai stiu de cate ori trebuie repetate procedurile cu soluțiile recomandate? Sunt suficienți cei 100 ml din fiecare? Sunt sanse sa punem seminte de gazon?

   #132296
   0 urează frunze verzi
  • Cristina Grigore
   17 iulie 2022

   Buna seara! Nu gasesc instrucțiuni de montare a Micronizer Jolly M5V35. Ma puteti ajuta? Multumesc.

   #135200
   0 urează frunze verzi
   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    18 iulie 2022

    Buna ziua, instructiunile de asamblare sunt prezentate in pagina produsului (Micronizer Jolly M5V35), respectiv in manualul de utilizare din sectiunea ”Documentatie” (sub informatiile tehnice).

    #135238
    0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

combatere pir si costrei in gradina Comunitatea Botanistii
Buruieni
Buruieni Monocotiledonate

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare