Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Maria Pavel
      10 august 2020
      1 urează frunze verzi

      cloroza la muscate?

      Iarna isi revin. Vara arata asa. Am schimbat pamantul, am pus alternativ fier lichid cu ingrasamant de muscate timp de vreo 5 saptamani, am pus otet in apa pt dizolvat calcar… Nu mai stiu ce sa fac sa le salvez. Va rog mult o parere.

      # 66979

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 august 2020

      Buna ziua, impotriva clorozei ferice, puteti aplica un ingrasamant precum Wuxal Ingrasamant cu Fier Eisendünger, 250 ml, prin pulverizare foliara. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza produsul Wuxal Eisendünger. De asemenea, este important de retinut faptul ca muscata este o planta pretentioasa fata de lumina, de aceea trebuie expusa in locuri luminoase, insa departe de razele directe ale soarelui.
      Pentru mai multe detalii legate de ingrijire muscata, puteti accesa articolul nostru (Muscata, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 66982
      0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      18 august 2021

      Buna ziua
      Am urmatoarele situatii pe care eu personal le suspectez de cloroza si as dori sa va cer parerea .
      Prima situatie esste prezentata in primele 2 fotografii in care toate frunzele muscatei au o culoare verde galbuie uniform distribuita.
      A doua situatie este prezentata in cea dea treia fotografie in care doar unele frunze au o culoare verde in degrade. Uneori mai apar frunze mici de o culoare verde foarte deschis, ca in primele fotografii, dar le rup imediat ce le observ.
      Iar a treia situatie din ultima fotografie este un sporul cassei care iarasi prezinta niste nuante de culoare deschisa alb galbuie pe toate frunzele si o tendinta usoara de uscare. In toate situatiile este afectata dezvoltarea plantei.
      Ghivecele sunt tinute la geam pe partea din exterior iar cand este foarte cald pe partea din interior a ferestrei mai la umbra.
      Toate sunt udate cu apa de la robinet care este filtrata la cana filtranta si pe cat posibil putin statuta.
      Fertilizarea muscatelor am facut-o in lunile mai si iunie cu un ingrasamant special pentru muscate o data la 2 saptamani iar dupa aceea am trecut la Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht pe care acum il folosesc si la sporul casei.
      Daca intr-adevar este vorba de cloroza ce tratament pot sa le aplic avand in vedere ca nu stiu care este factorul care a determinat cloroza?

      Va multumesc

      # 103759
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        18 august 2021

        Buna ziua, intr-adevar muscatele par afectate de o cloroza, desi ati administrat deja ingrasaminte special formulate pentru cerintele nutritionale ale acestora. Acest lucru poate fi determinat de faptul ca, desi elementele sunt prezente in sol/substrat, acestea se regasesc intr-o forma inaccesibila plantelor (sunt blocate in sol/substrat), ori sunt intr-o cantitate insuficienta. In aceasta situatie, puteti avea in vedere aplicarea catorva tratamente la substrat (prin udare), cu un produs precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml.
        Sporul casei prezinta un atac de acarieni. Impotriva acestor daunatori se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile cu Antario, 100 g. Se dizolva 10 g /10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara.

        # 103769
        0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      18 august 2021

      OK. Am inteles. Activatorul organic va ajuta asimilarea de catre radacina plantei a substantelor nutritive pe care eu le furnizez prin intermediul ingrasamintului. Daca ele raman in sol neutilizate nu este bine pentru radacina si nici pentru planta in general.
      Se aplica in doza recomandata de producator printr-o udare normala la radacina. In situatia mea, cam de cate aplicari as avea nevoie si la ce interval? Ingrasamantul Blutenpracht il folosesc cam la o saptamana. As putea ca inainte de udarea cu ingrasamant sa folosesc o udare cu activator? Sau le pot folosi impreuna? Pentru eficienta.
      Tratamentul Antario l-am cumparat de la Dvs. de putin timp pentru a-l folosi la plantele de afara contra omizilor verzi. Dar voi folosi si pentru ghivece.
      Va multumesc

      # 103775
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        18 august 2021

        Activator Organic pentru Sol, 350 ml se aplica de regula la interval de doua luni, pe parcursul perioadei de vegetatie. Nu este indicat sa combinati ingrasamintele, activatorul putand fi aplicat inaintea ingrasamantului pentru inflorire (Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml).

        # 103779
        0 urează frunze verzi
        • CARMEN
          18 august 2021

          Inseamna ca in perioada aceasta de vegetatie am de aplicat o singura data. Deja peste doua luni suntem in 18 octombrie, in afara perioadei de vegetatie. Restul ramane pentru anul viitor. Am sa incerc totusi acest activator sa vedem ce rezultate da. Nu prea am de ales.

          # 103787
          0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Muscata

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi