Clivia – Pete ca de rugina pe frunze

Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
  • #36308 Răspunde
   Crișan

   Buna seara,am o Clivia de cel puțin 12 ani. Anul acesta a inflorit în mai și încă o data acum. Între cele doua infloriri au apărut pete ruginii pe frunze,frunze care ulterior le-am taiat. După ce am tăiat frunzele am crezut ca nu se va salva planta si nici la o luna a inflorit din nou,iar acum au început frunzele sa aibă pete ruginii. Va rog frumos sa ma ajutați,nu vreau sa o pierd. Mai am încă 2 Clvia care nu au inflorit decat o data în decurs de 6 ani,ce se întâmplă cu ele? Va mulțumesc

  • #36324 Răspunde
   Tom Botanistul

   Buna ziua, se poate aplica un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda aplicarea a doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.
   La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ doua-trei saptamani.
   In cazul plantelor cu inflorire intarziata, se poate aplica Biplantol Vital, prin udare, in doza 2 ml/ 1 l apa. Se pot face doua tratamente la interval de 14 zile intre ele. Dupa 10-12 zile de la efectuarea tratamentelor se poate reveni cu ingrasamantul prin aplicare foliara (prin pulverizare).
   Mai multe informatii despre Clivia, puteti gasi pe blogul nostru – https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-clivia/.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">