Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Carmen Toma
   22 iulie 2023
   2 urează frunze verzi

   Clematis, a ramas mic si nedezvoltat

   Am plantat în primavara doua clematite. Niciuna nu merge bine. Au rămas mici, nedezvoltate, deși le-am udat și fertilizat regulat.

   # 178055

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iulie 2023

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa mentionati locul si momentul plantarii, respectiv sa descrieti conditiile de mediu din zona respectiva (lumina, temperaturi, vant, precipitatii, sol), la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, ce tip de ingrasaminte ati administrat si cu ce regularitate, daca ati efectuat tratamente fitosanitare, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. In plus, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca observati prezenta unor simptome specifice unor boli sau atacului unor daunatori pe planta (ex. orificii, puf alb, panze foarte fine, excrescente, depuneri, decolorari delimitate, mucegai sau altele). De asemenea, va rugam sa atasati cateva fotografii cu planta in ansamblu, precum si cu focalizare pe simptomele neobisnuite observate (daca este cazul).

   # 178202
   0 urează frunze verzi
  • Carmen
   27 iulie 2023

   Bună ziua. Cele două clematite au fost plantate în luna mai într-o gradina de bloc din București în vecinătatea unor copaci, în locuri care au lumina filtrata, nu directa. Au fost udate regulat și fertilizate cu Biplantol Vital aplicat foliar la 2 saptama I, apoi cu ingrasamant Hack pt plante cu flori aplicat la rădăcină. Clematitele nu au ŕaspuns la aceste tratamente, nu s-au dezvoltat deloc, iar una dintre ele s-a uscat complet. Ma întreb dacă as putea sa plantez clematita rămasă intr-un ghiveci și sa o asez în alta parte a grădinii. Va mulțumesc!

   # 179174
   0 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    28 iulie 2023

    Buna ziua. Este cunoscut faptul ca sansa de prindere este mai redusa in cazul in care plantarea se realizeaza dupa pornirea in vegetatie a plantelor. Stresul suferit la plantare poate avea efecte pe o perioada mai indelungata de timp, in functie de capacitatea de prindere si regenerare a plantei, respectiv de conditiile de mediu si de ingrijire oferite. In plus, in aceasta perioada temperaturile ridicate sunt responsabile de vitalitatea slaba a plantelor si de simptomele de uscare a frunzelor. Intrucat transplantarea ar putea provoca stres suplimentar plantei, nu se recomanda efectuarea acestei operatiuni in perioada in care ne aflam. Este indicata asigurarea conditiilor de mediu si de ingrijire optime, pe cat posibil: Clematis, informatii si sfaturi de ingrijire. Daca doriti, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant pe baza de extract din alge, precum AMN Nordalge, 500 ml, ce sprijina rezistenta plantelor la factorii de stres si de asemenea, inhiba dezvoltarea patogenilor de sol. Fertilizarea foliara cu ingrasamantul Vital NT, 250 ml poate fi continuata regulat, cu respectarea recomandarilor de pe eticheta. Evolutia plantei pe viitor nu poate fi precizata.

    # 179189
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
Muscata
Patarea
scapa-de-gandaci-de-bucatarie
Gandaci de bucatarie
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Cires
platan-sfaturi-ingrijire
Platan
ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
Plante Ornamentale de Exterior
Mar
Kalanchoe
morcov-cultivare-ingrijire
Morcov
Gazon - peluze
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
Cactusi
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia
Yucca
Dieffenbachia
brad-sfaturi-ingrijire
Brad
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii

Discuție nouă despre

clematis-sfaturi-ingrijire
Despre Clematis
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 20 discuții despre Clematis

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi