Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Doman Roxana
      11 aprilie 2017
      0 urează frunze verzi

      Clei pe ramurile de piersic

      Buna ziua, am si eu o problema, va rog sa ma ajutati. In gradina am pomi fructiferi si am stropit pe 4 martie cu champ si nuprid oil pe 2 aprilie cu cupridin si mavrik dar a aparut foarte mult clei pe un piersic. Trebuie sa stropesc iar la 7-10 zile cu score si calipso. Aceasta stropire rezolva problema, ce ma sfatuiti???? Multumesc!

      # 77965

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul
      13 aprilie 2017

      De regula, cleiul apare ca reactie a pomului in cazul prezentei unei boli sau a unui daunator. Primim in aceasta perioada multe solicitari de la persoane a caror piersici sau caisi formeaza clei in locurile intepaturilor provocate de cicada gheboasa (acestea se prezinta pe ramuri ca niste taieturi mici, de cativa mm – un cm. Va rugam sa ne trimiteti cateva poze cat mai clare cu portiuni de ramuri daca acestea prezinta anumite simptome (sau orice alte simptome observati) pe forumul nostru: https://www.botanistii.ro/forum/pareri-despre/tratamente-recomandate-si-informatii-despre-pomi-fructiferi/piersic/ .

      # 77966
      2 urează frunze verzi
    • Antonio
      6 iulie 2017

      Dupa poza de pe site, la cei 2 piersici tineri de 2 ani, am boala: Ciuruirea bacteriana a frunzelor produsa de Pseudomonas syringae pv morsprunorum. I.am tratat cu Scoe, Calipso, Folpan si Topas. Nu s-au vindecat, mai mult chiar: am pierdut aproape toate frunzele(80%), si cad in continuare. Daca sau terminat ploile ce tratament sa mai fac, sau sa tai crengile?

      # 77967
      5 urează frunze verzi
    • Cornelia Crisan
      1 august 2017

      Am avea nevoie de sfatul dumneavoastra pentru a trata ciresii, piersicii si prunii din curte (toti pomii fructiferi din curte sunt in anul 2 de la plantare). Atasez cateva poze cu frunzele afectate.

      Acum vreo 3 saptamani am observat primele semne de boala, care a evoluat foarte rapid si s-a extins de la un cires la toti ceilalti 5 citresi, dar si la piersici, migdal si prun. Din descrierea de pe site am dedus ca este vorba de patarea rosie sau ciuruirea bacteriana iar pe baza sfaturilor pe care le-am gasit tot la dumneavoastra pe forum, i-am tratat astfel :

      – pe 7 iulie cu Topsin (7.2 g / 10 l apa) + Bravo ( ~ 15 ml / 10 l apa)
      – pe 14 iulie cu Dithane (20 g / 10 l apa) + Score (2ml /10 l apa) + Cropmax (~ 20 ml / 10 l apa)

      La ciresi pare ca tratamentul nu a stopat boala (frunzele continua sa cada), iar la cei 2 piersici pare ca a incetinit un pic. Toate frunzele cazute dar si cele foarte afectate din pomi au fost adunate si izolate in saci menajeri.

      Ne puteti spune daca tratamentele de pana acum au fost corecte si de asemenea ce putem sa facem in continuare?

      Va multumesc anticipat pentru ajutor,

      # 77968
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul
        2 august 2017

        Ati identificat corect bolile prezente, iar tratamentele au fost efectuate corespunzator.
        Mai departe se pot efectua tratamente cu Signum (Signum, 50 g), 5 grame + Dithane (Dithane M 45, 20 g ), 20 grame – ambele dizolvate in 10 litri apa. Puteti adauga in continuare si un ingrasamant in solutie, pentru a ajuta pomii sa lupte cu bolile instalate.

        # 77969
        0 urează frunze verzi
    • ovidiu marian
      19 ianuarie 2018

      am in jur de 25 de caisi in livada si la unul dintre ei care este de 6 ani am observat pe trunchi un mănunchi de clei pe tulpina ..pomul nu pare afectat deloc..a fost in vegetatie puternic fara probleme la frunze sau ramuri..posibil cum i-am facut cateva taieri de formare ..va multumesc ..ce ar trebuii sa fac sau tratament..

      # 77970
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        19 ianuarie 2018

        Puteti posta o imagine?

        # 77971
        0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Piersic

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi