Clei pe ramurile de piersic

Acest subiect conține 6 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 11 aprilie 2017 la 12:49 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 6 Răspunsuri
 • #10007 Răspuns
  Doman Roxana

  Buna ziua, am si eu o problema, va rog sa ma ajutati. In gradina am pomi fructiferi si am stropit pe 4 martie cu champ si nuprid oil pe 2 aprilie cu cupridin si mavrik dar a aparut foarte mult clei pe un piersic. Trebuie sa stropesc iar la 7-10 zile cu score si calipso. Aceasta stropire rezolva problema, ce ma sfatuiti???? Multumesc!

 • #10123 Răspuns
  Tom Botanistul

  De regula, cleiul apare ca reactie a pomului in cazul prezentei unei boli sau a unui daunator. Primim in aceasta perioada multe solicitari de la persoane a caror piersici sau caisi formeaza clei in locurile intepaturilor provocate de cicada gheboasa (acestea se prezinta pe ramuri ca niste taieturi mici, de cativa mm – un cm. Va rugam sa ne trimiteti cateva poze cat mai clare cu portiuni de ramuri daca acestea prezinta anumite simptome (sau orice alte simptome observati) pe forumul nostru: https://www.botanistii.ro/forum/pareri-despre/tratamente-recomandate-si-informatii-despre-pomi-fructiferi/piersic/ .

 • #14175 Răspuns
  Antonio

  Dupa poza de pe site, la cei 2 piersici tineri de 2 ani, am boala: Ciuruirea bacteriana a frunzelor produsa de Pseudomonas syringae pv morsprunorum. I.am tratat cu Scoe, Calipso, Folpan si Topas. Nu s-au vindecat, mai mult chiar: am pierdut aproape toate frunzele(80%), si cad in continuare. Daca sau terminat ploile ce tratament sa mai fac, sau sa tai crengile?

 • #14725 Răspuns
  Cornelia Crisan

  Am avea nevoie de sfatul dumneavoastra pentru a trata ciresii, piersicii si prunii din curte (toti pomii fructiferi din curte sunt in anul 2 de la plantare). Atasez cateva poze cu frunzele afectate.

  Acum vreo 3 saptamani am observat primele semne de boala, care a evoluat foarte rapid si s-a extins de la un cires la toti ceilalti 5 citresi, dar si la piersici, migdal si prun. Din descrierea de pe site am dedus ca este vorba de patarea rosie sau ciuruirea bacteriana iar pe baza sfaturilor pe care le-am gasit tot la dumneavoastra pe forum, i-am tratat astfel :

  – pe 7 iulie cu Topsin (7.2 g / 10 l apa) + Bravo ( ~ 15 ml / 10 l apa)
  – pe 14 iulie cu Dithane (20 g / 10 l apa) + Score (2ml /10 l apa) + Cropmax (~ 20 ml / 10 l apa)

  La ciresi pare ca tratamentul nu a stopat boala (frunzele continua sa cada), iar la cei 2 piersici pare ca a incetinit un pic. Toate frunzele cazute dar si cele foarte afectate din pomi au fost adunate si izolate in saci menajeri.

  Ne puteti spune daca tratamentele de pana acum au fost corecte si de asemenea ce putem sa facem in continuare?

  Va multumesc anticipat pentru ajutor,

 • #16345 Răspuns
  ovidiu marian

  am in jur de 25 de caisi in livada si la unul dintre ei care este de 6 ani am observat pe trunchi un mănunchi de clei pe tulpina ..pomul nu pare afectat deloc..a fost in vegetatie puternic fara probleme la frunze sau ramuri..posibil cum i-am facut cateva taieri de formare ..va multumesc ..ce ar trebuii sa fac sau tratament..

  • #16381 Răspuns
   Tom Botanistul

   Puteti posta o imagine?


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">