Ciuperca aparuta pe tulpina pomilor

Acest subiect conține 1 răspuns are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 6 aprilie 2017 la 6:20 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #9826 Răspuns
  Iosif Szocs

  Cum as putea sa combat aceasta ciuperca aparuta pe tulpina pomilor?

 • #9888 Răspuns
  Tom Botanistul

  Aceasta ciuperca (Schizophyllum commune) patrunde de regula prin ranile provocate pe tulpina (se observa din poze niste taieturi pe tulpina). Ciuperca afecteaza atat scoarta cat si lemnul trunchiului. Se recomanda curatarea pomului pana la zona sanatoasa dupa care se aplica un tratament pe aceste rani (doar pe suprafata afectata) cu Zeama Bordeleza (http://www.botanistii.ro/zeama-bordeleza-cerexagri.html), un plic de 50 de grame se dizolva in 500 ml apa si se poate aplica cu o pensula. Dupa uscarea fungicidului se aplica mastic (http://www.botanistii.ro/mastic-arbokol-pentru-altoire-si-cicatrizare-500-g.html). Resturile ramase in urma curatarii zonei se aduna in intregime si se distrug prin ardere. Se tine pomul sub supraveghere iar in caz de noi aparitii ale ciupercii se aplica tratamente cu zeama bordeleza in doza normala (50 grame la 10 litri apa) prin pulverizare.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">