Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Lorena
   23 septembrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Citrice, Planta care isi pierde frunzele

   Bună ziua! Va cer ajutorul în legătură cu planta mea de lamai care isi pierde frunzele de ceva vreme. Acestea încep sa se usuce și cad una câte una, deși în vârf ii cresc altele noi. Planta este ținută pe balcon, nu în soare direct (apart. este pe nord) si este udata săptămânal, iar ghiveciul are gauri pt scurgere. Am încercat sa ii administrez un îngrășământ pt plante verzi pe care îl aveam în casa, însă în zadar. De asemenea, am mutat-o în alt ghiveci pt a ma asigura ca nu are probleme la rădăcini sau dăunători, însă nu am observat nimic în neregula. Va rog sa ma ajutați cu sfaturi privind tratamentul și posibila cauza, deoarece mi-e teama ca în curând va muri de tot.

   #185718

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   25 septembrie 2023

   Buna ziua, uscarea si pierderea frunzelor au putut interveni in urma unui cumul de factori abiotici precum: iluminat insuficient, curenti de aer, umiditate atmosferica scazuta, stresul transplantarii, posibil vatamari ale radacinilor, conditiile de apartament, etc. Citricele sunt specii mari iubitoare de lumina si necesita amplasarea in locuri bine iluminate, atat vara cat si iarna. Se recomanda schimbarea amplasamentului plantei, intr-o zona mai bine iluminata si administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta produsului. Se recomanda efectuarea a 2 tratamente, la intervale de 10-14 zile. Din primavara, pe toata perioada de crestere a plantelor, puteti sa administrati un ingrasamant pentru citrice, cum este Citrus Fluid, 350 ml, care se administreaza o data pe saptamana. Se prepara o solutie de 10 ml produs la un litru de apa si se administreaza fiecarei plante o cantitate egala cu cea utilizata pentru o udare normala cu apa. In continuare, se recomanda ingrijirea optima a plantei, conform celor descrise in articolul nostru:Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #185799
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Citrice

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi