Vezi 1 fir de răspunsuri
  • RAMONA
   3 septembrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Citrice, paduchi testosi in cazul lamaiului

   Buna ziua!
   Am un lamai- soiul MEYER, achizitionat dintr-o
   florarie, in luna decembrie 2021. Imediat dupa ce l-am cumparat, l-am amplasat pe terasa mea, pe pervazul ferestrei pt. a beneficia de multa lumina si o temperatura optima. A trecut cu bine peste sezonul rece, astfel ca odată cu venirea primaverii a inceput sa-i dea noi lastari si sa infloreasca. Pe la începutul verii anului 2022, am inceput sa ma confrunt cu apariția unor daunatori, si anume – PADUCHII ȚESTOȘI. Am efectuat tratamente cu produsul FIZIMITE, prin pulverizari repetate, dar nu la intervale regulate de timp, uneori exista si o pauza de 2 săptămâni intre tratamente.
   Atacul paduchilor țestosi, a fost ținut sub control, cu ajutorul acestui produs- FIZIMITE, dar la inceputul lunii iulie anul acesta am plecat de acasă și am revenit la sfârșitul lunii august, perioadă in care nu s-a mai aplicat lamâiului, nici un tratament.
   Când am revenit acasă, am observat un atac foarte masiv al paduchilor testosi pe frunzele plantei, pe tulpini și chiar și pe unicul fruct pe care acesta il are.
   Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi pt. a combate atacul acestor daunatori, și să-mi spuneți daca se mai poate salva acest lamâi sau este necesar sa distrug planta.
   Va atașez poze in care se observa cum paduchii testosi sunt prezenți atat pe frunze, tulpini și chiar pe fruct.
   Mentionez ca as dori sa folosesc produse potrivite pt. culturile bio, lamaiul fiind comestibil.
   Vă mulțumesc anticipat!
   Ramona Borbely

   #183575

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 septembrie 2023

   Buna ziua. Asa cum s-a mentionat si intr-o discutie anterioara (https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/lamai-substanta-lipicioasa-pe-frunze-daunatori/), singurul insecticid din catalogul nostru care nu necesita timp de pauza pana la consumul fructelor, omologat pentru combaterea acestor daunatori, este Fizimite, 1 litru. In acest caz, avand in vedere ca paduchii testosi au revenit, puteti reincepe tratamentele cu insecticidul Fizimite, 1 litru, prin pulverizare uniforma pe planta, insistand in zonele in care sunt prezenti daunatorii. Puteti efectua mai multe tratamente cu acest insecticid, o data pe saptamana. Ulterior, dupa ce acestia mor, este recomandat sa ii indepartati de pe planta cu ajutorul unui burete umed.

   #183618
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Citrice

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi