Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alexandra
   31 mai 2024
   3 urează frunze verzi

   Citrice, informatii despre ingrijirea corespunzatoare a lamaiului

   Buna ziua,

   Am cumparat acum 3 saptamani un lamai pe care ma straduiesc sa invat cum sa l ingrijesc, nefiind familiarizata cu plantele. Intentionez sa l pastrez in zona aceea a living ului, unde nu primeste prea multa lumina naturala din cauza geamului mic (asa e in toata casa), motiv pentru care as crea sa compensez cu o lampa de crestere pt ca acesta sa infloreasca, sa faca fructe si sa fie sanatos. Ieri l am transplantat intr un vas mai mare, am filmat si radacinile poate va dati seama de starea lui in acest fel. Tot ieri am pulverizat si ulei de neem impotriva daunatorilor, ca preventie, iar de 1 sapatamana am puleverizat pe frunze, o data la doua zile, un ingrasamant luat din Dedeman, respectamd instructiunile. La transplantare am folosit pamant special pt citrice, am pus pietris pe fundul vasului si am gaurit vasul care sta deasupra farfuriei in vreo 6-8 puncte pt un drenaj bun. Inca nu mi este clar cat de des sa l ud, desi am citit mult deapre asta… toata lumea spune cabd e nevoie, dar eu necunoscatoare fiind, o indicatie mai clara de atat imi era buna.:)). O sa incerc la o saptamana, verificand solul atat cat ma pricep. Aici daca aveti sfaturi, tare bine ar fi.
   Intrebarile mele:
   1. Exista vreun ingrasamant special care ar merge mai bine decat cel prin stropire? Adica ceva de pus in sol, sa nu fiu nevoita sa l stropesc la 2 zile (mai suntem si plecati).
   2. Ce tip de lampa imi recomandati pt el. Are 160 cm inaltime cu aprox 60-80 cm diametru si cum s o folosesc, cum sa i fac adaptarea.
   3. Fumez uneori in living cu usa deschisa, nu mi dau seama daca i dauneaza lucrul acesta.

   Multumesc tare mult! Imi este f drag si mi doresc sa i fie bine, sa ne bucuram de el, de aceea incerc sa i fac ce trebuie de la inceput.

   # 229853

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   31 mai 2024

   Buna ziua. In acest caz, este indicat sa aplicati, prin udare, 2-3 tratamente cu un ingrasamant natural precum AMN BonaVita, 500 ml sau Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru, acestea contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor si mareste rezistenta plantei la factorii de stres.
   Dupa finalizarea ultimului tratament cu ingrasamantul care ajuta la inradacinare, puteti avea in vedere fertilizarea regulata, prin udare, utilizand un ingrasamant precum Citrus Fluid, 350 ml sau Ingrasamant Citrice Manna Zitrus, 1 kg, administrat conform informatiilor din descrierea produsului ales.
   In ceea ce priveste iluminarea suplimentara, puteti avea in vedere utilizarea unor becurile fluorescente (T5 sau T12). Avand in vedere dimensiunea plantei, cel mai probabil sunt necesare mai multe lampi , pozitionate in asa fel incat planta sa beneficieze de lumina atat in partea superioara, cat si in partea inferioara a sa. Tototdata, este indicat ca lampa/lampile sa fie amplasata/amplasate la o distanta de 20-30 de cm fata de planta si este important ca intensitatea luminii sa se regleze treptat, in functie de starea de sanatate a plantei (prin observare).
   De asemenea, este cunoscut faptul ca citricele au nevoie de 12-16 ore de lumina pe zi, iar in privinta curentilor de aer, acestea sunt sensibile.
   Mai multe informatii cu privire la ingrijirea citricelor regasiti in articolele noastre din Comunitatea Botanistii: Citrice, informatii despre boli, daunatori si tratamente si Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire.

   • Acest răspuns a fost modificat acum O lună, 3 săptămâni de către Tom Botanistul.
   • Acest răspuns a fost modificat acum O lună, 3 săptămâni de către Tom Botanistul.
   # 229956
   0 urează frunze verzi
   • Alexandra
    31 mai 2024

    Multumesc tare mult pt raspuns, voi comanda cate 1 produs dintre cele 2 variante pt fiecare situatie. Tipul de lampa din poza nu este ok pt lamai, asa este? Dat fiind ca l tin in living, sa am mai multe lampi nu este foarte realizabil, mai degraba un lampadar pe care l ajustez eu sa fie ce trebuie pt planta cu un bec minune:))) asa ceva daca stiti, e minunat. Multumesc!

    # 230018
    0 urează frunze verzi
    • Tom BotanistulSPECIALIST
     31 mai 2024

     Avand in vedere faptul ca in catalogul nostru nu detinem aceasta gama de produse, nu avem informatii suplimentare.

     # 230020
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
Gazon - peluze
ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
Plante Ornamentale de Exterior
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia
Yucca
Dieffenbachia
brad-sfaturi-ingrijire
Brad
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos
Citrice
aloe-sfaturi-ingrijire
Aloe
Plumeria
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
Cires
Suculente
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
castraveti-cultivare-ingrijire
Castraveti
platan-sfaturi-ingrijire
Platan
Pachira
Visin
photinia-sfaturi-ingrijire
Photinia

Discuție nouă despre

Despre Citrice
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 451 discuții despre Citrice

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi