Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Aurel
   13 februarie 2024
   2 urează frunze verzi

   Citrice, Frunze patate si rasucite la lamai

   Buna ziua,

   Am achizitionat de curand un lamai foarte frumos. Problema este ca a inceput sa-i cada frunzele se usuca, avorteaza florile, unele frunze se rasucesc, a aparut si o pata pa una dintre ele .
   Nu prea stiu ce are asa ca m-am gandit sa apelez la ajutorul vostru.
   Ma puteti ajuta?
   Mentionez ca in casa temperatura variaza intre 20-24 grade, umiditatea 30-40 %, soarele nu bate direct in el decat dimineata.

   # 206280

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   13 februarie 2024

   Buna ziua! Fotografiile atasate au o dimensiune, va rugam sa atasati cateva poze clare atat cu planta in ansamblu cat si cu portiunile depreciate, intr-un format mai mare.

   # 206324
   0 urează frunze verzi
   • Aurel
    13 februarie 2024
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     14 februarie 2024

     Buna ziua. In cazul de fata, usoara depreciere a plantei poate avea la baza mai multi factori biotici si abiotici, precum schimbarea conditiilor de mediu (odata cu achizitionarea plantei), umiditatea scazuta a aerului, posibil oscilatiile de temperatura, curentii de aer, lipsa unor elemente nutritive, posibil instalarea unor agenti fitopatogeni. De moment, se recomanda eliminarea frunzei care prezinta o pata, precum si a frunzelor puternic rasucite sau depreciate. Ulterior, daca nu se observa prezenta daunatorilor pe planta, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice (Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire).
     In vederea cresterii umiditatii atmosferice, se recomanda pulverizarea regulata a frunzelor cu apa si/sau asezarea ghiveciului pe un strat de pietris umed. De asemenea, pulverizarea frunzelor poate fi efectuata si cu un produs special formulat in acest scop, precum Ingrasamant Spray cu Ulei de Neem, 250 ml, prin pulverizare foliara. Udarea se recomanda a fi efectuata numai atunci cand pamantul este uscat la suprafata, cu cantitati optime de apa, astfel incat substratul sa fie bine impregnat dupa udare. Udarea in exces poate duce la putrezirea radacinilor si a bazei plantei, deprecierea frunzelor si crearea unui dezechilibru plantei. Este esential ca ghiveciul sa prezinte orificii de drenaj al apei, iar apa nu trebuie sa stagneze la baza acesteia. In plus, pentru a sprijini planta sa depaseasca perioada de stres, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, precum: Orgalix, 100 ml, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.
     Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de crestere, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum: Citrus Fluid, 350 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.
     In cazula in care observati si alte simptome de depreciere pe viitor (prezenta unor daunatori, panze foarte fine, depuneri, excrescente, mai multe pete delimitate sau altele), va rugam sa reveniti cu mai multe fotografii clare si informatii.

     # 206385
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi