Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Cornel
   27 septembrie 2023
   3 urează frunze verzi

   Citrice, Cădere frunze

   In primăvara am cumpărat un lamai care la data respectivă avea crescute 5-5 lamai mari, le-am cules, au mai apărut flori și alte lamai care nu au mai ținut (nu s-au mai dezvoltat) , au văzut de mici. L-am udat in mod regulat cam la 2 săptămâni folosind apa de la robinet și îngrășământ pentru citrice , floraSelf. O perioada i-au dat și frunze noi, însă în ultimul timp a început să piardă din ce in ce mai multe frunze , chiar 8n fiecare zi. M-am uitat la el, nu prezintă urme că ar avea dăunători, nu se vede nimic suspect, iar frunzele care îi cad, in marea majoritate sunt frunze sănătoase
   Va rog să-mi dați un sfat cu privire la rezolvarea acestei probleme
   Mulțumesc frumos

   #186172

   8 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   27 septembrie 2023

   Buna ziua, din fotografiile pe care ni le-ati trimis, planta se prezinta destul de bine, caderea frunzelor este posibil sa fie cauzata de factori abiotici precum: aerul uscat din atmosfera, umiditatea ridicata din substrat, curenti de aer, lipsa unor nutrienti, substrat necorespunzator, etc. Va recomandam sa efectuati verificarea (daca este cazul) existentei orificiului/orificiilor de scurgere a apei, taierea ramurelelor uscate folosind o unealta ascutita si dezinfectata in prealabil cum este produsul Foarfeca Power Pruner, fertilizarea prin udare cu AMN Optiferrum, 500 ml, care este un ingrasamant organic pentru plante slabite si sensibile, aplicarea se va face conform recomandarilor de pe eticheta. Pentru mai multe informatii cu privire la ingrijirea plantei, puteti sa consultati si articolul nostru Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire. In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele mentionate se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   • Acest răspuns a fost modificat acum 2 luni, O săptămână de către Tom Botanistul.
   • Acest răspuns a fost modificat acum O lună, 2 săptămâni de către Tom Botanistul.
   #186197
   0 urează frunze verzi
   • Cornel
    18 octombrie 2023

    Am comandat produsul recomandat, iar până acum l-am folosit o singura dată, conform instrucțiunilor de pe eticheta acestuia. Am udat lămâiul acum 1 săptămână cu 2l apă cu îngrășământ dizolvat in ea. Am observat o oarecare stagnare în căderea frunzelor, îi mai cad dar parca nu așa des și multe, cam la 2 zile mai pica 1 frunza -2. Aștept să fac in jur de 14 zile de la prima aplicare a tratamentului ca să-l mai ud iar tot cu produsul recomandat. Daca puteți să-mi mai dați și alte recomandări v-aș fi recunoscător . Mulțumesc frumos

    #189322
    1 urează frunze verzi
  • Cornel
   29 octombrie 2023

   Bună ziua! Am aplicat pentru a doua oară tratamentul recomandat, frunzele încă cad, tratamentul l-am aplicat odată la săptămână. Este posibil că frunzele să fie deja afectate și din această cauză să cadă în continuare?

   #191013
   1 urează frunze verzi
   • Tom BotanistulSPECIALIST
    30 octombrie 2023

    Buna ziua, se recomanda ca udarea plantelor sa se realizeze dupa uscarea usoara si in profunzime a substratului. Totodata, verificati existenta orificiilor de scurgere a apei sau daca aceste orificii sunt obturate. Umiditatea constanta si in exces la nivelul radacinilor este de cele mai multe ori cauza principala a caderii frunzelor.

    #191062
    0 urează frunze verzi
    • Cornel
     30 octombrie 2023

     Credeți că ar fi bine dacă i-aș schimba ghiveciul cu unul mai mic și din teracotă, ceva? Cel in care se afla acum este dintr-un material compozit, are gauri de drenaj, dar cu toate că-l ud odată la săptămână sau 2 săptămâni , nu mai mult de 1l apa cu îngrășământ , totuși este umed

     #191116
     0 urează frunze verzi
  • Cornel
   30 octombrie 2023
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Citrice

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi