Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Lucian
      29 iunie 2020
      6 urează frunze verzi

      cires – frunze ingalbenite si patate care cad

      Ciresul a fost bolnav anul trecut de Monilioza. Fructele au ajuns sa se parguiasca apoi a venit o saptamana numai cu ploi timp in care fructele s-au inrosit complet dar au putrezit in pom. Nu ne-am putut bucura de nici un fruct. La indicatiile specialistilor botanisti, in toamna, dupa ce au cazut frunzele am curatat manual toate fructele stafidite ramase in pom inclusiv solul. Apoi am stropit cu zeama bordeleza. in Februarie am stropit iar cu zeama bordeleza la interval de 2 saptamani. La inceputul lui Martie am mai stropit cu zeama bordeleza inca odata si am adaugat un ulei horticol. Cantitati au fost 50 grame praf zeama bordeleza la 10 litri de apa.
      La inceputul lui Martie la ultima stropire pe langa cele 50 grame zeama bordeleza am mai adaugat Ovipron Top 100ml ulei horticol care sa sigileze porii si sa sufoce daunatorii. Tot tratamentul a fost facut la indicatiile specialistilor botanisti.
      Spre bucuria noastra si a copiilor, am mancat cirese gustoase anul acesta. E drept viermanoase dar nu ne-a deranjat asta.
      Problema este ca atunci cand au inceput sa fie foarte coapte fructele au inceput iar sa se mucegaiasca. Dar erau aproape pe trecute dupa ce culesesem 70% din pom. pe langa acest lucru acum au inceput sa se ingalbeneasca frunzele si sa apara niste pete negre pe ele si cad de zici ca a venit toamna. Se vede in poze. Cum ar trebui sa procedez la tratarea pomului?
      Mentionez ca in jurul acestui cires am 2 caisi care au rodit si nu au avut probleme. Dar am observat ca pe parcursul anului parca si-au schimbat si ei culoarea frunzelor adica din verde viu a devenit un verde prazuliu dar nu au alte afectiuni.

      # 76687

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 iunie 2020

      Buna ziua, simptomele prezente la cires se datoreaza, cel mai probabil, umiditatii excesive, avand in vedere precipitatiile abundente din ultima perioada. Se recomanda eliminarea frunzelor afectate si aplicarea unui tratament cu un fungicid precum Switch (Switch 62.5 WG, 10 g), in doza de 10 g/10 L apa.. Ulterior, este indicata aplicarea unui ingrasamant precum Amalgerol (Amalgerol, 100 ml). Acesta imbunatateste sistemul radicular si absorbtia elementelor din sol si ofera rezistenta arborilor la conditiile de stres. Dilutia este de 100 ml/10 L de apa, pentru administrarea prin udare la sol.
      In urmatorul an, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda aplicarea substantelor recomandate in calendarul tratamentelor in functie de fenofaza, de pe site-ul nostru: Specii samburoase – Program de tratamente.

      # 76692
      0 urează frunze verzi
    • Lucian
      1 iulie 2020

      La ce interval de timp ar trebui sa repet tratamentul? Sau este suficienta aplicarea unei singure iteratii.
      Va multumesc mult pentru raspuns.
      O zi buna,
      Lucian

      # 76693
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      1 iulie 2020

      In cazul fungicidului, se pot face maxim doua tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele. Este important sa respectati timpul de pauza de la ultimul tratament efectuat pana la recoltare mentionat pe eticheta.
      Amalgerol (Amalgerol, 100 ml) se poate aplica de doua-trei ori, la interval de minim 14 zile intre administrari, insa nu mai tarziu de momentul inceperii colorarii fructelor. Mai multe informatii despre produse, puteti gasi in descrierea acestora, accesand link-urile din paranteza.

      # 76694
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi