Cires cu formatiuni ciudate pe lastari.

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 11 mai 2017 la 10:12 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #11153 Răspuns
  Antonio Serese

  Ce s-a intamplat cu acest pomisor?

 • #11295 Răspuns
  Tom Botanistul

  Frunzele si lastarii din imagine nu reprezinta un daunator. Formatiunile sunt reprezentate de un fenomen natural, care iese in evidenta la anumite soiuri de cires, in functie si de climatul din anul respectiv. Uneori apare si la visin.

 • #11594 Răspuns
  Daniel

  Exact despre acele formațiuni roșii de pe codița frunzei de cireș doream să vă cer sfatul . Cu o nelămurire suplimentară : furnicile sunt atrase de acele bobițe roșii , sunt câte două trei furnici în fiecare loc unde sunt formațiunile roșii . Am crezut că e vorba de vreun dăunător , acum , din răspunsul dat de Tom Botanistul , m-am liniștit . Mulțumesc !

 • #11608 Răspuns
  Tom Botanistul

  La cires, frunzele tinere si varful lastarului prezinta suprafata usor aderenta (lipicioasa), furnicile fiind atrase in aceste zone ale pomului. Furnicile nu dauneaza in vreun fel pomilor fructiferi. Verificati varfurile, sa nu prezinte atacul unor afide. Furnicile sunt prezente si pe pomii atacati de afide insa daca nu observati acest daunator, nu sunt motive de ingrijorare.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">