Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Liana
      19 iulie 2022
      2 urează frunze verzi

      Cicada melifera / iedera si multe plante perene afectate/ karate zeon

      Am efectuat dumjnica un tratament cu karate zeon, ar mai trebui unul in 5 sau 7 zile, as brea sa imi recomandati ceva; gradina are in jur de 800mp, dar doar partea dinspre padure este mai afectata. Locatia este in Ilfov, udam la 2 zile, terenul este foarte secetos.

      # 135446

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 iulie 2022

      Buna ziua. Impotriva cicadei melifere, este indicata efectuarea unor tratamente fitosanitare cu insecticide ce au in spectrul lor de combatere si cicadele, precum: Faster 10 CE, 100 mlml si Deltasap 2.5 EC, 100 ml, prin alternare. Mai precis, primul tratament se recomanda a fi efectuat cu Faster 10 CE, 100 ml, iar dupa 7 zile poate fi aplicat tratamentul cu Deltasap 2.5 EC, 100 ml. Insecticidele mentionate se aplica in conformitate cu recomandarile producatorilor (inscrise pe eticheta). In plus, pentru a creste eficacitatea insecticidelor, se poate adauga in solutia de stropit un adjuvant precum Break-Thru S 240, 100 ml. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe plante, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpini. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Tratamentele se pot efectua la intervale de 7 zile. Este indicat ca tratamentul sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate.
      In continuare, pentru imbunatatirea calitatii solului si stimularea cresterii plantelor, se recomanda administrarea ingrasamantului natural: Activator de Sol Bio Manna Bodenaktivator, 5 kg, materia organica din compozitia acestuia imbunatateste proprietatile solului, sporeste activitatea microbiana din sol si mentine fertilitatea acestuia. De asemenea, pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a plantelor, puteti avea in vedere administrarea unor ingrasaminte precum: Fertiorgan Humus, 1 litru sau Fertiorgan Micro, 1 litru.

      # 135471
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

cicada-sfaturi-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cicade

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi