Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Radu
   8 iunie 2023
   3 urează frunze verzi

   Chiparosi leylandii: incep sa se ingalbeneasca in interior

   Buna ziua,
   De cateva zile cativa dintre chiparosii leylandi incep sa se ingalbeneasca in interior?
   Am atasat poza

   #170356

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   9 iunie 2023

   Buna ziua. Este cunoscut faptul ca uscarea usoara din interiorul coroanei si la baza coroanei (respectiv in zonele umbrite de diverse obstacole) este un fenomen normal la conifere, ce apare odata cu inaintarea in varsta, respectiv cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii. Acest fenomen poate fi accentuat insa de numerosi factori biotici si abiotici. Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa ne oferiti detalii in ceea ce priveste zona in care va aflati, conditiile de mediu din zona respectiva (temperaturi, lumina, sol, precipitatii), la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca ati administrat ingrasaminte, daca ati efectuat, tratamentele fitosanitare, daca ati efectuat taieri, daca au fost modificari in zona aferenta (santier, substante scurse, etc.), daca ati aplicat erbicide in apropiere, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca observati prezenta unor simptome specifice atacului unor daunatori sau simptome specifice unor boli (inclusiv orificii, scurgeri de rasina, rumegus, larve, pupe, panze foarte fine de matase, excrescente, mucegai, putregai, decolorari delimitate, depuneri diverse, etc.). In plus, va rugam sa atasati fotografii cu coniferele in ansamblu (in care sa se observe inclusiv baza trunhiului), respectiv fotografii clare, focalizate pe simptomele de depreciere observate (realizate de aproape).

   #170675
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

chiparos-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Chiparos

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi