Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Radu
   14 noiembrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Chiparos, panze in coroana si cocoloase de panza

   Buna ziua,

   Revin la dvs cu o problema pe care din pacate nu am rezolvat-o.

   Dar cred ca macar am depistat daunatorul.

   V-am scris asta vara in legatura cu niste conifere, leylandii care au inceput sa se usuce rand pe rand. Uscarea nu era prin brunificare ci direct creanga dupa creanga. Din pacate am foat nevoit sa tai 4 dintre ele pentru a nu se raspandi si la celelalte. Acum, insa, se pare ca a ajuns boala si la cei de langa.

   Se poate observa din poze cum la mijlocul lor se regaseste o panza deasa, alba iar pe alocuri printre crengi cocoloase de panza, cu ace uscate si frunze. Am crezut ca aceasta boala provine de la un Tei mare pe care il am langa deoarece am observat sub el si pe gard mai multa panza si cocoloase cu flori de la tei de acelasi soi.

   Ca si conditii de mediu, trebuie mentionat ca au fost supuse unei lipse de apa la un moment dat si unei perioade secetoase. Dar nu pare sa fie aceasta cauza, din moment si celelalte leylandii (20 la numar) au beneficiat de aceleasi conditii climatice si arata ok.

   La sfatul dvs am aplicat foliar Vertimec si ulterior Fir Fluid pentru regenerare. Dozele au fost corespunzatoare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Din pacate nu a functionat.

   Dupa ce am taiat cele 4 bucati care se uscasera, am curatat celelalte plante de crengile uscate si de panza. Am aplicat la radacina fiecarei plante calciu praf. La cateva saptamani distanta, vazand ca reapare aceasta uscare si panza, am aplica un tratament cu Nissorun, un plic de 5g la 10l apa, foliar. La o saptamana distanta am aplicat foliar Cupru, 3 linguri la 10l apa.

   Astazi am verificat din nou si alte crengi uscate pe care le’am indepartat si din nou acea panza in mijlocul arborilor asa cum reiese din poze.

   Ce pot face in continuare? Este clar ca daunatorul inca este prezent. Si ca este din soiul paianjenilor. Sa maresc doza de Nissorun si sa mai stropesc inca o data? Apoi sa revin cu Cupru si Fir Fluid? Si inca o intrebare: mi’a fost recomandat sa tai crengile de la baza copacilor cam cat gardul pentru ca acestea ar consuma multi nutrienti si sunt si intr’o zona umbrita – se preteaza?

   Multumesc mult si va rog, ajutati-ma sa salvez plantele.. nu as vrea sa se usuce toate..

   P.S. nu reusesc sa atasez pozele de pe telefon din aplicatie. Este vreo alta alternativa sa le trimit pe o adresa de email sau nr de whasapp? Multumesc

   # 193062

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Radu
   14 noiembrie 2023
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi