Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mirel
   20 noiembrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Chiparos, Leylandii prezinta depuneri albe pe frunze

   Salut,

   In urma cu 1 luna jumate, am achizitionat dintr-o sera 40 buc leylandii la aprox. 90 cm. I-am luat in ghiveci si i-am tinut 2 zile inainte de plantare, timp in care pe cativa dintre ei a aparut o fainare, insotita de pete albe pe planta. Dupa plantare, boala pare ca s-a extins si la ceilalti.
   Am dat cu https://www.botanistii.ro/sankyo-milbeknock-ec.html iar la 7 zile cu https://www.botanistii.ro/sankyo-agro-acaricid-milbeknock-ec-75-ml.html, dar fara niciun rezultat.
   Ma puteti sfatui ce pot face in continuare?
   De la ultimul tratament a trecut o saptamana.

   Multumesc!

   # 193677

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   20 noiembrie 2023

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa ne trimiteti mai multe fotografii focalizate si informatii despre ingrijirea plantelor, conditiile de mediu din zona, cum efectuati udarea plantelor, la ce interval de timp o efectuati, cantitatea de apa pe care o administrati plantelor, cum ati efectuat tratamentele (in ce perioada a zilei, doza utilizata etc.), daca ati administrat ingrasaminte, precum si alte informatii care considerati ca ne-ar ajuta in acest sens. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca observati prezenta unor simptome specifice atacului unor daunatori sau afectiuni pe ramuri/tulpini (depuneri, orificii, panze fine, decolorari, mucegai etc.). Daca observati simptome neobisnuite, va rugam sa atasati cateva fotografii focalizate cu acestea. Totodata, incercati sa stergeti usor depunerea alba si sa ne precizati daca aceasta se indeparteaza usor.

   # 193701
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

chiparos-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Chiparos

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi