Chiparos, Leylandii plantati recent – ii pot ajuta cu ceva?
Bună seara ! Am plantat acum 2 săptămâni leylandii chiparos altoiți , nu pare sa le meargă bine deloc , acum am citit pe site ul d voastră ca ar fi fost recomandat la plantare sa se puna in groapa nisip sau ceva pietriș pentru o drenare mai buna ( tardiv pt asta ) , ii mai pot ajuta cu altceva ?
Buna ziua. Necesitatea unui strat de nisip sau pietris la baza gropii de plantare depinde în mare masura de tipul de sol existent in zona (se amplaseaza doar daca drenajul este slab). De moment, intrucat ati efectuat plantarea (Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali), se recomanda administrarea unui ingrasamant cu rol de stimulare a inradacinarii precum AMN BonaVita, 500 ml (se administreaza prin udare, de 2-4 ori la intervale de 2-4 saptamani, conform recomandarilor de pe eticheta).
In continuare, este foarte importanta pastrarea unei igiene fitosanitare corespunzatoare la baza plantelor, atat in sezonul de vegetatie, cat si in repausul vegetativ (prin indepartarea si distrugerea regulata a materialului vegetal cazut la sol, pastrarea unei portiuni de teren afanat si lipsit de vegetatie sau diverse materiale in jurul plantelor, asigurarea spatiului optim de crestere, indepartarea regulata a portiunilor de planta uscate/depreciate si altele, in functie de caz). De asemenea, asigurarea conditiilor optime de vegetatie pentru aceste specii este esentiala: Chiparosi, informatii si sfaturi de ingrijire. Pentru stimularea cresterii sanatoase si viguroase, puteti avea in vedere administrarea unor ingrasaminte specifice, conform recomandarilor de pe etichete: prin udare la radacina (Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litrusauAMN Nordalge, 500 ml, prima administrarea realizandu-se la un interval de 2-4 saptamani de la ultima administrare a stimulatorului de inradacinare) si foliar (Evergreen Fluid, 350 mlsauFir Fluid, 350 ml). De asemenea, puteti avea in vedere urmarea planului orientativ de fertilizare prezentat in articolul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.
In cazul in care apar diverse simptome neobisnuite pe plante, se recomanda consultarea sfaturilor unor specialisti inca de la primele semne de afectiune (Principalele probleme care pot aparea la conifere). In general, succesul plantarii poate fi influentat de numerosi factori biotici si abiotici, nefiind garantat.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.
✕
Filtrează
Alfabetic
Sortare
Discuție nouă
Despre Chiparos
Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞