Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Oana
   15 noiembrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Chiparos, Chamaecyparis columnaris, sfaturi plantare si ingrijire

   Buna ziua!am cumparat astăzi 40 de Chamaecyparis columnaris de 2m .sunt în ghiveci.peste 5 zile dorim să îi punem în gradina.
   Ce sfaturi ne dați? Ce stropire este nevoie în perioada aceasta .pentru sol avem nevoie de fertilizare? Sunt câteva crengute afectate.
   Mulțumesc!

   Attachments:
   # 193166

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 noiembrie 2023

   Buna ziua. In primul rand se mentioneaza faptul ca sansa de prindere a puietilor este mai redus in cazul exemplarelor de dimensiuni mari. In plus, in cazul coniferelor un aspect esential il reprezinta plantarea cu balot de pamant pe radacina, precum si starea sistemului radicular (sa fie bine dezvoltat, fara afectiuni, pentru a putea sustine cresterile vegetative din timpul perioadei de vegetatie). Informatii detaliate despre plantarea arborilor si arbustilor ornamentali se regasesc in articolul nostru: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali. Dupa plantare, pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei plantelor la factorii de stres, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special formulat in acest scop, precum AMN Nordalge, 500 ml sau Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru sau AMN BonaVita, 500 ml (o singura administrare in aceasta perioada, conform instructiunilor de pe eticheta fiecarui produs in parte). Ulterior, din primavara, se recomanda fertilizarea regulata a coniferelor cu unul din ingrasamintele mentionate, prin udare la radacina. Tot din primavara, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant cu efect de revitalizare si intarire a rezistentei coniferelor, precum Fir Fluid, 350 ml, prin pulverizare foliara.
   Dupa plantare, este necesara efectuarea unei udari temeinice, iar in primele zile dupa plantare se revine cu udari zilnice. Mai apoi, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Stropirea coniferelor cu apa, udarea acestora prin aspersie sau odata cu gazonul este contraindicata, deoarece umiditatea la nivelul foliajului si umiditatea constanta la baza plantelor reprezinta un mediu propice pentru instalarea si propagarea bolilor fungice. Portiunile de planta depreciate se recomanda a fi eliminate cu instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (ex. Foarfeca Power Pruner). In cazul in care observati si alte simptome care pot fi corelate cu prezenta unor daunatori sau cu boli fungice (prezenta unor insecte, orificii, panze foarte fine, substante lipicioase, depuneri sau altele), va rugam sa reveniti cu informatii detaliate si fotografii clare.
   Succesul plantarii va fi vizibil abia pe parcursul urmatorului sezon de vegetatie. Pentru mai multe informatii si sfaturi despre ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolele noastre: Chamaecyparis, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 193188
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

chiparos-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Chiparos

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi