Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Cristian
      16 iulie 2015
      0 urează frunze verzi

      Chamaecyparis lawsonia frunzele ingalbeneasc, apoi devin maronii se usuca si cad

      In gradina am un numar destul de mare de Chamaecyparis lawsonia pe o suprafata relativ mica de teren, iar frunzele ingalbeneasc, apoi devin maronii se usuca si cad. Fenomenul are loc de la interior spre exterior si de la baza spre varf. A aparut cu repeziciune la o singura planta si s-a extins cu repeziciune la toate celelalte. Am aplicat un tratament in primavara cu mancozeb si zeama bordeleza iar la inceputul lunii iulie si la jumatatea lunii iulie cu dithane m 45, champ 77wg si bravo 500 sc, dar fenomenul de ingalbenire si uscare tot nu l-am putut stopa. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Astept raspuns din partea dvs. Va multumesc anticipat

      # 58261

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 iulie 2015

      Din specificatiile dumneavoastra intelegem ca pomii dumneavoastra sunt afectati de necrozarea ramurilor produsa de o ciuperca. Pentru combaterea acesteia, va fi necesar sa repetati tratamentele cu fungicide pe baza de cupru cum ar fi Champ (Champ 77 WG, 30 g), Dithane (Dithane M 45, 20 g ), Zeama Bordeleza (Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g) sau Merpan (Merpan 50 WP, 20 g). De asemenea, va fi necesar sa udati mai rar pomii.

      # 58262
      0 urează frunze verzi
    • Violeta
      3 noiembrie 2015

      Și eu am cumparat in primavara 5 arbusti de 1 m inaltime din acest soi. Erau frumosi, de culoare verde-albastrui si, o vreme, parea ca le merge bine, desi devenisera doar verzi, albastruiul nu se mai vedea. Recunosc ca-s total nestiutoare in ale gradinaritului, deci nu i-am fertilizat sau stropit, doar le-am dat apa pe pamant, in jurul radacinii (nu si pe ramuri, cum am auzit ca trebuia). Prin august, 4 dintre ei au inceput sa devina portocalii, brusc, dar sunt si ramuri verzi, care ”au scapat”. Practic, acum arată mixt: de jur imprejur au ramuri verzi și mijlocul e totul roșcovan (nu cade daca tragi de creanga, adica nu e iasca). Isi mai pot reveni daca-i stropesc cu Dithane? Nu stiu ce sa fac: daca sa le tai toate ramurile portocalii si sa le pastrez doar pe cele verzi sau sa-i scot de tot, sa plantez altii si pe acstia sa-i stropesc preventiv anticiuperci? Aș aprecia un sfat.

      # 58263
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 noiembrie 2015

      Pentru combaterea ciupercii este bine sa faceti acum 2 tratamente cu Dithane (https://www.botanistii.ro/fungicide/dowagro-dithane-m-45.html), urmat la 5-7 zile de fungicid Champ (https://www.botanistii.ro/fungicide/nufarm-champ-77-wg.html). De asemenea in primavara este bine sa mai aplicati preventiv inca 2 tratamente, imediat dupa topirea zapezii si atunci cand temperaturile depasesc 10 grade.

      # 58264
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

chiparos-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Chiparos

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi