Chamaecyparis lawsonia frunzele ingalbeneasc, apoi devin maronii se usuca si cad

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 16 iulie 2015 la 6:53 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #3742 Răspuns
  Cristian

  In gradina am un numar destul de mare de Chamaecyparis lawsonia pe o suprafata relativ mica de teren, iar frunzele ingalbeneasc, apoi devin maronii se usuca si cad. Fenomenul are loc de la interior spre exterior si de la baza spre varf. A aparut cu repeziciune la o singura planta si s-a extins cu repeziciune la toate celelalte. Am aplicat un tratament in primavara cu mancozeb si zeama bordeleza iar la inceputul lunii iulie si la jumatatea lunii iulie cu dithane m 45, champ 77wg si bravo 500 sc, dar fenomenul de ingalbenire si uscare tot nu l-am putut stopa. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Astept raspuns din partea dvs. Va multumesc anticipat

 • #3743 Răspuns
  Tom Botanistul

  Din specificatiile dumneavoastra intelegem ca pomii dumneavoastra sunt afectati de necrozarea ramurilor produsa de o ciuperca. Pentru combaterea acesteia, va fi necesar sa repetati tratamentele cu fungicide pe baza de cupru cum ar fi Champ (http://www.botanistii.ro/nufarm-champ-77-wg.html), Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html), Zeama Bordeleza (http://www.botanistii.ro/zeama-bordeleza-cerexagri.html) sau Merpan (http://www.botanistii.ro/adama-merpan-50-wp.html). De asemenea, va fi necesar sa udati mai rar pomii.

 • #4779 Răspuns
  Violeta

  Și eu am cumparat in primavara 5 arbusti de 1 m inaltime din acest soi. Erau frumosi, de culoare verde-albastrui si, o vreme, parea ca le merge bine, desi devenisera doar verzi, albastruiul nu se mai vedea. Recunosc ca-s total nestiutoare in ale gradinaritului, deci nu i-am fertilizat sau stropit, doar le-am dat apa pe pamant, in jurul radacinii (nu si pe ramuri, cum am auzit ca trebuia). Prin august, 4 dintre ei au inceput sa devina portocalii, brusc, dar sunt si ramuri verzi, care ”au scapat”. Practic, acum arată mixt: de jur imprejur au ramuri verzi și mijlocul e totul roșcovan (nu cade daca tragi de creanga, adica nu e iasca). Isi mai pot reveni daca-i stropesc cu Dithane? Nu stiu ce sa fac: daca sa le tai toate ramurile portocalii si sa le pastrez doar pe cele verzi sau sa-i scot de tot, sa plantez altii si pe acstia sa-i stropesc preventiv anticiuperci? Aș aprecia un sfat.

 • #4786 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pentru combaterea ciupercii este bine sa faceti acum 2 tratamente cu Dithane (http://www.botanistii.ro/fungicide/dowagro-dithane-m-45.html), urmat la 5-7 zile de fungicid Champ (http://www.botanistii.ro/fungicide/nufarm-champ-77-wg.html). De asemenea in primavara este bine sa mai aplicati preventiv inca 2 tratamente, imediat dupa topirea zapezii si atunci cand temperaturile depasesc 10 grade.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">