Chamaecyparis lawsonia frunzele ingalbeneasc, apoi devin maronii se usuca si cad

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 16 iulie 2015 la 6:53 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #3742 Răspuns
  Cristian

  In gradina am un numar destul de mare de Chamaecyparis lawsonia pe o suprafata relativ mica de teren, iar frunzele ingalbeneasc, apoi devin maronii se usuca si cad. Fenomenul are loc de la interior spre exterior si de la baza spre varf. A aparut cu repeziciune la o singura planta si s-a extins cu repeziciune la toate celelalte. Am aplicat un tratament in primavara cu mancozeb si zeama bordeleza iar la inceputul lunii iulie si la jumatatea lunii iulie cu dithane m 45, champ 77wg si bravo 500 sc, dar fenomenul de ingalbenire si uscare tot nu l-am putut stopa. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Astept raspuns din partea dvs. Va multumesc anticipat

 • #3743 Răspuns
  Tom Botanistul

  Din specificatiile dumneavoastra intelegem ca pomii dumneavoastra sunt afectati de necrozarea ramurilor produsa de o ciuperca. Pentru combaterea acesteia, va fi necesar sa repetati tratamentele cu fungicide pe baza de cupru cum ar fi Champ (http://www.botanistii.ro/nufarm-champ-77-wg.html), Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html), Zeama Bordeleza (http://www.botanistii.ro/zeama-bordeleza-cerexagri.html) sau Merpan (http://www.botanistii.ro/adama-merpan-50-wp.html). De asemenea, va fi necesar sa udati mai rar pomii.

 • #4779 Răspuns
  Violeta

  Și eu am cumparat in primavara 5 arbusti de 1 m inaltime din acest soi. Erau frumosi, de culoare verde-albastrui si, o vreme, parea ca le merge bine, desi devenisera doar verzi, albastruiul nu se mai vedea. Recunosc ca-s total nestiutoare in ale gradinaritului, deci nu i-am fertilizat sau stropit, doar le-am dat apa pe pamant, in jurul radacinii (nu si pe ramuri, cum am auzit ca trebuia). Prin august, 4 dintre ei au inceput sa devina portocalii, brusc, dar sunt si ramuri verzi, care ”au scapat”. Practic, acum arată mixt: de jur imprejur au ramuri verzi și mijlocul e totul roșcovan (nu cade daca tragi de creanga, adica nu e iasca). Isi mai pot reveni daca-i stropesc cu Dithane? Nu stiu ce sa fac: daca sa le tai toate ramurile portocalii si sa le pastrez doar pe cele verzi sau sa-i scot de tot, sa plantez altii si pe acstia sa-i stropesc preventiv anticiuperci? Aș aprecia un sfat.

 • #4786 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pentru combaterea ciupercii este bine sa faceti acum 2 tratamente cu Dithane (http://www.botanistii.ro/fungicide/dowagro-dithane-m-45.html), urmat la 5-7 zile de fungicid Champ (http://www.botanistii.ro/fungicide/nufarm-champ-77-wg.html). De asemenea in primavara este bine sa mai aplicati preventiv inca 2 tratamente, imediat dupa topirea zapezii si atunci cand temperaturile depasesc 10 grade.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">