Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alina
   8 iunie 2024
   1 urează frunze verzi

   Cedrul, simptome de uscare dupa plantare in luna mai

   Am plantat acest cedru Cedrus deodara cu 3 săptămâni în urmă și acum constat ca se usucă :(. Este o boală sau o normalitate?

   # 231715

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 iunie 2024

   Buna ziua. In cazul acesta, deprecierea poate fi corelata cu un cumul de factori, dintre care se evidentiaza stresul suferit la manipulare, transport, chimbarea conditiilor de mediu si transplantare. In general, plantarea se recomanda a fi efectuata in afara sezonului de vegetatie (in special toamna tarziu sau primavara devreme, atunci cand se inregistreaza temperaturi de peste 5 ℃ si solul nu este inghetat). Succesul plantarii este mai redus in cazul in care plantarea se realizeaza dupa pornirea in vegetatie a plantelor.
   Se recomanda eliminarea partilor de planta uscate in totalitate (Foarfeca Power Pruner) si pastrarea unei portiuni de teren lipsite de vegetatie si constant afanate in jurul coniferului.
   Pentru stimularea prinderii plantei si cresterii sanatoase a acestuia, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta. De asemenea, se recomanda aplicarea regulata a unui ingrasamant foliar special formulat pentru cerintele nutritionale ale coniferelor: Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml – prin pulverizare foliara, conform descrierii produsului ales. Aceste ingrasaminte sprijina rezistenta plantelor la factorii de stres, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii frunzisului. Pot fi aplicate regulat pe parcursul intregii perioade de vegetatie, cu respectarea recomandarilor de pe eticheta.
   De asemenea, avand in vedere faptul ca activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la radacina, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Stropirea plantelor cu apa, udarea acestora prin aspersie sau odata cu gazonul este contraindicata. Avand in vedere starea actuala a coniferului din fotografiile atasate si cele mentionate mai sus, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor.

   # 232028
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
Muscata
Patarea
scapa-de-plosnite-de-pat
Plosnite de pat
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Cires
platan-sfaturi-ingrijire
Platan
ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
Plante Ornamentale de Exterior
Mar
Kalanchoe
morcov-cultivare-ingrijire
Morcov
Gazon - peluze
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
Cactusi
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia
Yucca
Dieffenbachia
brad-sfaturi-ingrijire
Brad
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii

Discuție nouă despre

Despre Cedrul
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 14 discuții despre Cedrul

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi