• Acest subiect are 6 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 22 iunie 2023 la 10:54 de catalina.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Catalina
   20 iunie 2023
   2 urează frunze verzi

   Cedru, acoperit de un lichid lipicios

   Buna ziua, Am un cedru căruia de cateva zile ii curge din toate terminațiilor crengilor un lichid vâscos si lipicios. Este destul de abundent . Ma puteti ajuta cu un diagnostic si eventual tratament? Nu am mai patit asa cu niciun conifer. Multumesc

   # 172588

   6 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 iunie 2023

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare, focalizate, facute de aproape, cu simptomele observate pe ramuri si sa ne mentionati daca observati daunatori (verificati cu atentie). Daca da, va rugam sa atasati cateva fotografii si cu acestia.

   # 172697
   0 urează frunze verzi
   • Catalina racu
    20 iunie 2023

    Buna ziua! M-am uitat cu atenție , am observat o gărgăriță ciudata , cateva pânze de păianjen cu chestii minuscule , par oua de insecte, am mai vazut si o insecta asemănătoare viespei, aici ma gandesc ca or fi atrase de aceasta mâzga lipicioasa. Va atașez poze . Menționez ca in fiecare an ii cad ace in perioada mai Iunie , dar nu de speriat.. culoarea lui este verde deschis spre galben, asa l am cumparat de mic , asa mi s- spus ca este soiul lui . Imi este tare drag , nu vreau sa il pierd 🙁 Multumesc anticipat !

    # 172758
    0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     21 iunie 2023

     In fotografiile atasate nu se observa prezenta lichidului mentionat mai sus. Referitor la panza de paianjen, intrucat fotografia nu este suficient de clara, nu se poate stabili daca apartine paianjenului comun (care nu ataca plantele) sau acarienilor (Acarienii la plantele ornamentale - identificare si combatere). Cu toate acestea, pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea a 1-2 tratamente cu un insecticid-acaricid precum: Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Este recomandat sa efectuati tratamentele dimineata devreme, atunci cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. De asemenea, este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
     Simultan cu efectuarea tratamentelor foliare cu insecticid, pentru imbunatatirea calitatii solului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei arborelui, este indicata administrarea unui ingrasamant precum: AMN Nordalge, 500 ml sau Recharge, 250 g, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
     In plus, dupa 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor foliare, este indicata apicarea unui ingrasamant foliar, cu efect de revitalizare si intarire a rezistentei coniferelor, precum: Fir Fluid, 350 ml sau Evergreen Fluid, 350 ml, conform specificatiilor din descrierea produselor. Acestea sprijina rezistenta plantelor la boli, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii frunzisului.
     Totodata, in fotografii se observa si prezenta pietrisului. Este indicat sa indepartati acele pietre deoarece acestea pastreaza umiditatea ridicata si nu permit circulatia aerului la nivelul radacinii.

     # 172849
     0 urează frunze verzi
    • Catalina
     21 iunie 2023

     Nu am putut sa incerc mai multe poze… aici se vede lichidul care curge din acele lui…

     # 172937
     0 urează frunze verzi
     • Emilia LCunoscător
      22 iunie 2023

      Buna ziua. Lichidul acela transparent poate sa reprezinte dejectiile dulci ale anumitor daunatori (afide, paduchi testosi) sau poate sa reprezinte seva arborelui (apare ori in mod natural, ori in cazul in care arborele prezinta rani). Daca ati verificat cu atentie si nu ati observat nici daunatori, nici vreo rana, atunci nu prezinta motiv de ingrijorare.

      # 173000
      0 urează frunze verzi
      Răspuns susținut de specialiști
      • catalina
       22 iunie 2023

       Multumesc frumos pentru raspuns! Inclin sa cred ca are o pb , are pe tulpina niste semne care nu erau inainte …Sotul meu a dat cu niste bioprotekt si ulei de neem …sper sa ii faca bine…pana ce vine tratamentul recomandat de aici de dna Ela.

       # 173001
       1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
gandaci-solutii-combatere
Gandaci
Citrice
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
afide-sfaturi-combatere
Afide
castraveti-cultivare-ingrijire
Castraveti
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
plante-ornamentale-interior-ingrijire
Plante Ornamentale de interior
scapa-de-plosnite-de-pat
Plosnite de pat
lavanda-sfaturi-ingrijire
Lavanda
Mar
Calathea
Dieffenbachia
afin-cultivare-ingrijire
Afin
busuioc-cultivare-ingrijire
Busuioc
Bambus norocos
thuja-sfaturi-ingrijire
Tuia

Discuție nouă despre

Despre Cedrul
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 14 discuții despre Cedrul

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi