ceapa este atacata in bulbi de in vierme albi si larve maro

Acest subiect conține 9 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 15 mai 2015 la 2:36 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 9 Răspunsuri
 • #2402 Răspuns
  ardelean

  Cu ce sa tratez ceapa este atacata in bulbi de in vierme de culoare alba si larve de culoare maro. Frunzele se rasucesc si cad pe pamant. Multumesc!!!

 • #2404 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pentru viermele care se hraneste cu partea din pamant a cepei puteti aplica pe pamant un insecticid cum ar fi Nemathorin (http://www.botanistii.ro/syngenta-nemathorin-10-g.html), iar apoi va fi necesar sa udati din abundenta pentru a se infiltra insecticidul in pamant, efectul maxim realizandu-se dupa 9-17 zile de la aplicarea produsului.
  Puteti trata si impotriva bolilor cu un fungicid cum ar fi Bravo (http://www.botanistii.ro/syngenta-bravo-500-sc.html).

 • #2597 Răspuns
  Marcu Zlatka

  Ceva pentru viermii din ceapa aveti? Solutie de stropit? Multumesc

  • #2599 Răspuns
   Tom Botanistul

   Pentru combaterea viermelui la cultura de ceapa puteti utiliza un insecticid cum ar Nemathorin (http://www.botanistii.ro/syngenta-nemathorin-10-g.html), insa va fi necesar ca dupa aplicarea insecticidului pe rand sa udati abundent, efectul maxim realizandu-se dupa 9-17 zile de la aplicarea produsului.

 • #2928 Răspuns
  Cornel Paulescu

  Am ceapa verde, aproape de 30 cm,si am gasit in frunze viermi,am tratat cu Talent si Decis, dar viermii au mai ramas. Cu ce pot sa o tratez?

 • #14067 Răspuns
  Dana

  Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti perioada de pauza dupa Actara la fasole, rosi,i ceapa, castraceti, ardei. Si daca este bun pentru pureci negri. Va multumesc

 • #14162 Răspuns
  Tom Botanistul

  Insecticidul Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html) este eficient impotriva unui spectru larg de daunatori, inclusiv afidele care ataca fasolea. In cazul tratamentului la legume, perioada de pauza pana la recoltare este de 3-7 zile.

 • #14904 Răspuns
  Ciubotaru Mihaela

  am scos ceapa din pamant si pe o portiune de 1 mp am gasit doar cozile de la ceapa si “carcasa”. Ceapa era goala inautru. Cateva cepe aveau niste vermisori albi. As vrea sa stiu ce s-a intamplat si cu ce as putea trata terenul pentru a putea cultiva si la anul.

 • #14996 Răspuns
  Tom Botanistul

  Din descrierea dumneavoastra, plantele au fost atacate de larve ale mustei cepei.
  In perioada aprilie-mai se aplica 2 tratamente cu insecicide pentru combaterea primei generatii. Pentru combaterea celei de-a doua generatii, se efectueaza tratamente in perioada iulie-august. Dintre insecticide se pot utiliza: Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html), Karate Zeon (http://www.botanistii.ro/syngenta-karate-zeon-50-cs.html), Calypso (http://www.botanistii.ro/bayer-insecticid-calypso-480-sc-1-8-ml.html).
  La recoltare, se recomanda strangerea resturilor vegetale si distrugerea prin ardere. In primavara, odata cu plantarea arpagicului, se poate administra la sol un insecticid precum Trika Expert (http://www.botanistii.ro/oxon-trika-expert-1-kg.html).
  Ar fi recomandat sa schimbati locul de cultura al cepei de la un an la altul, procedura indicata in cazul tuturor speciilor legumicole.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">