• Acest subiect are 9 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 15 mai 2015 la 14:36 de Tom Botanistul.
Vezi 7 fire de răspunsuri
  9 Răspunsuri
  • ardelean
   15 mai 2015

   ceapa este atacata in bulbi de in vierme albi si larve maro

   Cu ce sa tratez ceapa este atacata in bulbi de in vierme de culoare alba si larve de culoare maro. Frunzele se rasucesc si cad pe pamant. Multumesc!!!

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   21 iulie 2015

   Pentru viermele care se hraneste cu partea din pamant a cepei puteti aplica pe pamant un insecticid cum ar fi Nemathorin (Nemathorin 10 G), iar apoi va fi necesar sa udati din abundenta pentru a se infiltra insecticidul in pamant, efectul maxim realizandu-se dupa 9-17 zile de la aplicarea produsului.
   Puteti trata si impotriva bolilor cu un fungicid cum ar fi Bravo (Bravo 500 SC, 20 ml).

  • Marcu Zlatka
   24 iulie 2015

   Ceva pentru viermii din ceapa aveti? Solutie de stropit? Multumesc

   • Tom Botanistul, ajutor in gradina
    24 iulie 2015

    Pentru combaterea viermelui la cultura de ceapa puteti utiliza un insecticid cum ar Nemathorin (Nemathorin 10 G), insa va fi necesar ca dupa aplicarea insecticidului pe rand sa udati abundent, efectul maxim realizandu-se dupa 9-17 zile de la aplicarea produsului.

  • Cornel Paulescu
   25 iulie 2015

   Am ceapa verde, aproape de 30 cm,si am gasit in frunze viermi,am tratat cu Talent si Decis, dar viermii au mai ramas. Cu ce pot sa o tratez?

   • Tom Botanistul, ajutor in gradina
    25 iulie 2015

    Va fi necesar sa utilizati insecticide cum ar fi Nemathorin (Nemathorin 10 G) sau Force (Force 1.5 G, 1 kg). Aceste insecticide se aplica pe sol, iar apoi se uda abundent pentru a se infiltra in pamant.

  • Dana
   4 iulie 2017

   Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti perioada de pauza dupa Actara la fasole, rosi,i ceapa, castraceti, ardei. Si daca este bun pentru pureci negri. Va multumesc

  • Tom Botanistul
   6 iulie 2017

   Insecticidul Actara (Actara 25 WG, 1.5 g) este eficient impotriva unui spectru larg de daunatori, inclusiv afidele care ataca fasolea. In cazul tratamentului la legume, perioada de pauza pana la recoltare este de 3-7 zile.

  • Ciubotaru Mihaela
   7 august 2017

   am scos ceapa din pamant si pe o portiune de 1 mp am gasit doar cozile de la ceapa si “carcasa”. Ceapa era goala inautru. Cateva cepe aveau niste vermisori albi. As vrea sa stiu ce s-a intamplat si cu ce as putea trata terenul pentru a putea cultiva si la anul.

  • Tom Botanistul
   8 august 2017

   Din descrierea dumneavoastra, plantele au fost atacate de larve ale mustei cepei.
   In perioada aprilie-mai se aplica 2 tratamente cu insecicide pentru combaterea primei generatii. Pentru combaterea celei de-a doua generatii, se efectueaza tratamente in perioada iulie-august. Dintre insecticide se pot utiliza: Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), Calypso (Calypso 480 SC, 1.8 ml).
   La recoltare, se recomanda strangerea resturilor vegetale si distrugerea prin ardere. In primavara, odata cu plantarea arpagicului, se poate administra la sol un insecticid precum Trika Expert (Trika Expert, 1 kg).
   Ar fi recomandat sa schimbati locul de cultura al cepei de la un an la altul, procedura indicata in cazul tuturor speciilor legumicole.

Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier