Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Lavinia
      30 mai 2023
      3 urează frunze verzi

      Ceapa – daunatori in bulbi

      De 3 zile ceapa a început sa se deformeze și cercetând bulbul am constatat ca este atacata de viermi. Nu știu ce fel de viermi. Am aplicat doar stomp erbicid la însămânțare, udata natural de ploaie, vremea a fost capricioasa și multe ploi, în zona Târgoviște. Atașez câteva poze

      # 168959

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 iunie 2023

      Buna ziua. In imaginile atasate poate fi vorba despre musca cepei (in stadiul de larva) sau despre musca miniera a prazului (in stadiul de larva). Impotriva acestor daunatori sunt foarte importante masurile de prevenire: aratura adanca in toamna, adunarea si distrugerea resturilor vegetale, evitarea administrarii ingrasamintelor organice (gunoi de grajd), care pot atrage adultii, infiintarea timpurie a culturii, rotatia culturilor, efectuarea lucrarilor de intretinere din timpul vegetatiei, efectuarea tratamentelor preventive din vegetatie, in functie de fenofaza (Ceapa - Program de tratamente) etc.
      In momentul de fata, avand in vedere ca plantele sunt deja atacate, aplicarea unui insecticid in acest stadiu este ineficienta. Plantele atacate se vor indeparta din cultura si distruge prin ardere. Tratamentele impotriva mustei cepei se pot efectua in momentul aparitiei in masa a adultilor (momentul poate corespunde cu stadiul de 2-3 frunze), folosind insecticide omologate la cultura de ceapa, impotriva acestui daunator, precum: Benevia, 250 ml, conform recomandarilor de pe eticheta. Pentru a imbunatati eficacitatea insecticidului, este indicat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum: Break Thru S 240, 2 ml.
      In cazul mustei miniere a prazului, in catalogul nostru nu avem un insecticid specific omologat impotriva acestui daunator, fiind indicata respectarea masurilor culturale, mentionate anterior.

      # 169875
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ceapa-cultivare
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ceapa

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi