Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Marcea
      10 mai 2021
      0 urează frunze verzi

      Ce trebuie sa fac dacă am tăiat vârful bradului?

      Bună ziua, am un brăduț decorativ plantat în urma cu un an, care a început sa arate bine în primăvara, în afara vârfului care era uscat și l-am tăiat fără a ma gândii dacă este bine sau nu. Ce trebuie sa fac acum ca am tăiat vârful bradului?

      # 87654

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 mai 2021

      Buna ziua. Daca varful a fost indepartat, acest lucru va afecta cresterea in inaltime a bradului. Totusi, exista posibilitatea ca ramurile de langa acesta sa urmeze o crestere verticala, insa acest proces necesita un timp indelungat, iar in final arborele nu va avea neaparat un aspect estetic.
      In continuare, se recomanda administrarea unui ingrasamant special pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 ml. Acesta sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.
      Totodata, in fotografii se observa si prezenta pietrisului. Este indicat sa indepartati acele pietre deoarece acestea pastreaza umiditatea ridicata la nivelul radacinii, iar coniferele sunt sensibile la stagnarea apei in zona radiculara.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijire brad, puteti consulta articolul nostru (Brad, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 87796
      0 urează frunze verzi
    • Iulia
      6 aprilie 2023

      Buna !vremea rea a rupt vârful bradului argintiu .Îl pot lipi la loc!

      # 159464
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        6 aprilie 2023

        Buna ziua. In cazul acesta se recomanda urmarea sfaturilor din raspunsul anterior, deoarece varful rupt nu se va regenera. In unele cazuri, se poate avea in vedere fixarea unei ramuri viguroase in pozitie verticala. Astfel, ramura aleasa va prelua in timp locul varfului de vrestere, iar cresterea in inaltime a arborelui va putea continua. Totusi, trebuie sa stiti ca in astfel de cazuri reusita nu este sigura, in special in cazul indepartarii unei portiuni mai mari din tulpina (cativa metri).
        In plus, pentru a facilita depasirea perioadei de stres, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului, respectiv de revitalizare a radacinilor si de sustinere a cresterii, precum AMN Nordalge, 500 ml sau Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru, prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe eticheta produselor. Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.

        # 159470
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi