• Acest subiect are 6 răspunsuri, 3 voci și a fost actualizat ultima dată 17 iunie 2021 la 11:43 de LUMINITA.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • LUMINITA
      16 iunie 2021
      5 urează frunze verzi

      Ce tratament recomandati impotriva omizilor de pe brad?

      Buna ziua! Ce tratament recomandati a se aplica unui brad argintiu atacat de omizi, caruia i-au fost afectate si acele, stiut fiind ca ele se hranesc cu acele acestuia? Multumesc!

      # 92560

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 iunie 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, va rugam sa sa atasati cateva poze (cat mai clare) in care sa se observe daunatorii mentionati.

      # 92571
      0 urează frunze verzi
      • LUMINITA
        17 iunie 2021

        Doresc sa stiu si ce tratament pot face ptr regenerarea lui, a fost chelit de multe ace pana sa observ problema?

        # 92576
        1 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          17 iunie 2021

          Din pacate, fotografia atasata nu este foarte clara, insa, daca ati sesizat prezenta omizilor pe acesta, in functie de evolutia atacului, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid biologic, precum: Antario, 100 g. Se dizolva 10 g/10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe intregul arbore.
          La 7-10 zile de la incheierea tratamentelor, pentru a stimula regenerarea si cresterea santoasa, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale coniferelor, precum Fir Fluid, 350 ml, aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 L apa. Acesta contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la interval de trei-patru saptamani.
          De asemenea, este indicata si aplicarea unui ingrasamant granular, bogat in materie organica, precum: Ingrasamant Hornoska Hauert, 1 kg.

          # 92604
          0 urează frunze verzi
          • LUMINITA
            17 iunie 2021

            Multumesc frumos!

            # 92635
            1 urează frunze verzi
    • Andra
      17 iunie 2021

      Motive pentru care schefflera isi pierde frunzele si cateodata intreaga ramura? M-am uitat dupa posibili daunatori insa nu e nimic vizibil iar udarea o facem 1/saptamana .Am observat totusi ca stratul de pamant de deasupra e afânat si uscat desi udarea e recenta. Am incercat sa aplicam udarea si pe frunze , dimineata prin pulverizare.
      Mulțumesc anticipat pentru raspuns

      # 92594
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        17 iunie 2021

        Buna ziua. In urma informatiilor si fotografiilor trimise, cel mai probabil schefflera prezinta simptome de deshidratare, determinata de incapacitatea substratului de a retine apa. Trebuie mentionat faptul ca plantele nu absorb apa imediat dupa udare, ci mai intai, substratul trebuie sa se impregneze suficient. Astfel, este indicat sa udati planta moderat, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, folosind insa o cantitate suficienta de apa. Totodata, avand cerinte ridicate fata de umiditatea aerului, se recomanda pulverizarea regulata a frunzelor cu apa la temperatura camerei.
        In plus, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Tratamentele se aplica prin udare, la un interval de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa.
        Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este important sa respectati cerintele specifice de ingrijire. Mai multe informatii se regasesc in articolul nostru (Schefflera, informatii si sfaturi de ingrijire).

        # 92632
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi