Vezi 8 fire de răspunsuri
    • Andreea
      15 iulie 2021
      0 urează frunze verzi

      Ce solutii imi recomandati pt a salva pachypodium lamerei?

      Este vorba despre un pachypodium lamerei caruia i se innegresc toate frunzulitele noi iar pe ele sunt niste picaturi mici si lipicioase, transparente si auriu-maroniu. Multumesc

      # 98488

      15 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 iulie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (lumina, umiditate, temperatura)? Cat de des o udati si cum se realizeaza udarea? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta (verificati cu atentie)?

      # 98503
      0 urează frunze verzi
      • Andreea
        16 iulie 2021

        Multumesc pt raspuns! Planta este amplasata pe balcon, un balcon luminos, avand soarele de dimineata, temperatura 30°. La inceput, dupa ce am cumparat-o, acum un an, am udat-o mai des, astfel incat sa fie pamantul umed, apoi vazand ca se degradeaza, am rarit udarile, acum o ud cam la o saptamana, las pamantul sa se usuce. Indiferent daca are pamantul umed sau daca astept sa se usuce intre udari, tot la fel reactioneaza, se innegresc frunzele si cad. M-am uitat cu atentie dar pe ea, nu se vad daunatori doar mici picaturi, cum spuneam in cealalta postare. Ghiveciul este din lut, cu un orificiu mare pe mijloc. Ingrasamant i-am pus de cateva ori, dupa ce am cumparat-o, cel pt plante verzi de la Pokon. Ulterior nu i-am mai pus de teama sa nu-i fie mai rau.

        # 98645
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          16 iulie 2021

          Simptomele sunt foarte similare unei bacterioze (innegrirea frunzelor si picaturile de exsudat bacterian). In acest caz, este indicat sa eliminati frunzele afectate si sa efectuati 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare.
          Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
          De asemenea, pe parcursul perioadei de vegetatie, este indicata administrarea unui ingrasamant special destinat cerintelor nutritionale ale suculentelor, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml si respectarea cerintelor specifice de ingrijire.

          # 98717
          0 urează frunze verzi
    • Andreea
      23 iulie 2021

      Buna ziua. Va multumesc frumos pt raspuns! Din pacate am mai multe plantute prezentand diverse simptome, asadar o sa revin cu fiecare in parte. Acestei aeschynanthus au inceput sa ii cada florile precum si bobocii si prezinta pe frunze pete micute, argintii. Suspectez ca ar fi paduchele lanos, in urma lui ramanand formatiuni vatoase. Ca si pachypodium, sta pe balcon, temperatura in mometul de fata fiind in jur de 30° si udarile cam la 2-3 zile.

      Attachments:
      # 99942
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        23 iulie 2021

        Buna ziua. Intr-adevar, in filmulet se observa prezenta paduchilor lanosi. Impotriva acestor daunatori este indicat sa efectuati un tratament cu insecticid precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa, iar la 7-10 zile, este indicat sa alternati cu un insecticid precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina.
        La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor cu insecticid, este indicat sa folositi un produs pentru intretinerea plantelor ornamentale, precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
        In plus, puteti avea in vedere administrarea periodica a unui ingrasamant echilibrat, special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor decorative de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

        # 99955
        0 urează frunze verzi
    • Andreea
      2 august 2021

      Buna ziua. Va multumesc pt raspuns! In continuare va voi ruga sa ma ajutati cu niste plantute care au simptome similare. Este vb despre polyscias fabian, passiflora, mimosa pudica si tropaeolum majus. Frunzele se strang, prezinta decolorari pe alocuri, sunt nisipoase la atingere, se ingalbenesc si in final cad. In special pe spatele frunzelor polyscias, se observa o panza asemanatoare celei de paianjen si in urma unui studiu amanuntit cu un microscop de buzunar, am observat prezenta unor daunatori transparenti, ca cei din imaginea atasata.

      # 101582
      0 urează frunze verzi
    • Andreea
      2 august 2021

      Aici este polyscias fabian

      Attachments:
      # 101584
      0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 august 2021

      Din fotografia atasata si din filmulet, plantele par sa prezinte un atac de acarieni. Impotriva acestora, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecto-acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor cu insecticid, este indicat sa folositi produsul pentru intretinere Contra X, 500 ml, mentionat mai sus. De asemenea, se recomanda si administrarea ingrasamantului pentru plante de interior Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

      # 101687
      0 urează frunze verzi
    • Andreea
      10 august 2021

      Si aici este phalaenopsis

      Attachments:
      # 102704
      0 urează frunze verzi
    • Andreea
      10 august 2021

      Aici este dendrobium care are pete negre pe o parte a frunzei iar pe spate, este albicioasa.

      Attachments:
      # 102702
      0 urează frunze verzi
    • Andreea
      10 august 2021

      Buna ziua! Va multumesc frumos pt raspunsuri! Mai am o ultima intrebare. Este vorba despre niste orhidee care prezinta niste pete negre pe frunze. Aici este orhideea vanda.

      Attachments:
      # 102700
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        10 august 2021

        Buna ziua. Va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre plantele respective: care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? Cat de des le udati si cum se realizeaza udarea? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati aplicat vreun tratament prin pulverizare? Ati administrat ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator? Sunt amplasate in plin soare?

        # 102712
        0 urează frunze verzi
        • Andreea
          10 august 2021

          Buna ziua. Plantele sunt amplasate pe balcon, acum la o temperatura de 30° iar soarele este cel de dimineata. Udarea prin imersie o data pe sapt si cam la 2 zile le stropesc. Iarna o data la 2-3 sapt prin imersie. Simptomele au debutat treptat, in timp, nu as putea sa va spun cu exactitate cand anume. Am aplicat doar ingrasamant lichid si foliar Pokon pt orhidee. Doar dendrobium pe spatele frunzei, pe partea albicioasa pare a avea ca niste picaturi usor rosiatice, in rest nu se observa prezenta vreunui daunator. Multumesc!

          # 102804
          0 urează frunze verzi
          • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
            10 august 2021

            Din filmuletele atasate, orhideele prezinta simptome specifice unei patari. In acest caz, este indicat sa indepartati partile puternic afectate, apoi sa efectuati un tratament cu un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
            La 7-10 zile de la efectuarea tratamentului, pentru mentinerea generala a sanatatii, regenerarea si protectia orhideelor, se poate avea in vedere aplicarea unui ingrasamant special precum Orhidee NT, 500 ml, prin pulverizare foliara. Aplicarile se pot repeta la aproximativ o saptamana.
            Pentru o dezvoltare corespunzatoare, este indicat sa respectati cerintele de mediu si de ingrijire specifice orhideelor, detaliate in articolul nostru (https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/).

            # 102808
            0 urează frunze verzi
            • Andreea
              12 august 2021

              Va multumesc pt informatii si pt sfaturi! Am inceput tratamentele pt plantute, urmand sa achizitionez si tratamentul pt orhidee.

              # 103095
              1 urează frunze verzi
Vezi 8 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cactusi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi