Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Trifan Nela Angela
   22 ianuarie 2022
   4 urează frunze verzi

   Ce se întâmplă dacă tăi vârful la castanul comestibil din ghiveci?

   Am pus castane comestibile într-un ghiveci. Au ieșit 2 vlăstari de toată frumusețea, problema este ca stau la bloc iar ei se înalță foarte repede.Pot tăia vârfurile fără a afecta vlăstarul?

   #115825

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 ianuarie 2022

   Buna ziua. In general, castanul comestibil (Castanea sativa) suporta bine taierile de formare a coroanei. In mediul exterior, perioada optima pentru efectuarea acestei operatiuni este finalul iernii – inceputul primaverii. Dupa efectuarea taierilor dorite, se recomanda aplicarea foliara a unui produs care intareste plantele si scade sansele de instalare a bolilor, precum si atacul unor daunatori: Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml. In plus, prin udare, se recomanda aplicarea unui ingrasamant organic, precum Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/ 10 l apa. La o udare se utilizeaza o cantitate de solutie egala cu cantitatea de apa utilizata la o udare normala.
   Avand in vedere faptul ca acesti castani sunt in ghiveci, iar substantele nutritive sunt limitate, este indicata aplicarea regulata a unui ingrasamant, in perioada de crestere vegetativa (primavara-toamna), precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml, conform informatiilor de pe eticheta. In plus, tot in aceasta perioada, se recomanda aplicarea unui ingrasamant foliar ce sprijina plantele in situatii de stres (provocat de cresterea in ghiveci), precum AMN Nordalge, 500 ml, in doza de 20-30 ml/ 10 l apa, conform instructiunilor de pe eticheta.
   Pentru mai multe informatii despre ingrijirea castanului comestibil, puteti consulta articolul nostru: Castan, informatii despre plantare si lucrarile de ingrijire.

   #115890
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pomi fructiferi
Castan

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi