Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Oniga Roxana
   8 iunie 2021

   Ce se intampla cu leandrul meu?

   Sta in balcon, soare din plin, recent am gasit pete pe frunze. Leandru cu flori batute. Mi-e frica sa nu afecteze si celelalte plante din jur.. Mai am si alti lendri in jur, sper sa nu migreze si la ei…. ce-i de facut?

   #91224

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 iunie 2021

   Din imaginile atasate, leandrul pare sa fie afectat de o boala fungica. In acest caz, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate si efectuarea unui tratament cu un fungicid precum Coppermax, 30 g, in doza de 15 g/8 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Ulterior, dupa 7 zile, daca se considera necesar, tratamentul se poate repeta.
   De asemenea, in fotografii se poate observa si un usor atac de daunatori, caz in care, pentru monitorizare, puteti amplasa o capcana adeziva precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul capcanei.
   Pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din sol, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Tratamentele se aplica prin udare, la un interval de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa.
   Pe viitor, pentru o dezvoltare corespunzatoare a leandrului, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice, mentionate in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Leandru.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Ce se intampla cu leandrul meu? Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec