Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Anca
      15 decembrie 2021
      11 urează frunze verzi

      Ce pot sa fac ca sa ajut orhideea sa-si revina?

      Buna, am o orhidee cumparata de aproximativ 6 luni.
      In timpul verii totul a fost ok, cam din octombrie am observat ca unele frunze au inceput sa se ingalbeanasca. O frunza a cazut de la sine iar una am taiat-o eu. Tot in acest timp am verificat si radacinile orhideei si le-am cauratat pe cateva care pareau moi sau negricioase. Dupa starea radacinilor am dedus ca problema ar fi fost prea multa apa asa ca am decis sa o ud mai rar (mentionez ca inainte o udam 1 data pe saptamana).
      In acest timp pe tija de flori au aparut 2 muguri care au continuat sa se dezvolte. Acuma de cateva saptamani am observat ca frunza cea mai de sus este ft moale, iar frunzele de jos desi sunt mai tari pare putin stafidite.
      Ce ar trebui sa fac ca sa ajut floara sa-si revina ?

      # 113536

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 decembrie 2021

      Buna ziua, in general, in cazul orhideelor, astfel de simptome au multiple cauze, fiind determinate adesea de conditiile improprii de ingrijire (umiditate ridicata din substrat, o afectiune la nivelul radacinilor, expunerea brusca la o temperatura ridicata/sursa de caldura etc.). Totusi, avand in vedere informatiile furnizate (”radacini moi, de culoare negricioasa”), cel mai probabil orhideea a fost afectata de umiditatea ridicata, persistenta la nivelul substratului. In ceea ce priveste udarea, nu se poate preciza un interval exact, recomandarile de genul “o data pe saptamana” sunt orientative, ele depind de foarte multi factori (temperatura ambianta, intensitatea luminoasa, numarul de ore de lumina pe zi, varsta plantei, fenofaza, dimensiunea ghiveciului etc.). De aceea, cel mai indicat este sa o udati atunci cand culoarea radacinilor (pe care o puteti observa usor, daca ghiveciul este transparent) se schimba din verde intens in verde-argintiu, adica atunci cand se usuca. Orhideele suporta mai bine lipsa apei, decat udarea in exces. In plus, intre doua udari, radacinile trebuie sa respire, altfel planta va avea de suferit. Asigurati-va ca dupa ce le udati, apa nu stagneaza in farfurioara, lasati-le sa se scurga bine. Evitati sa le udati seara (ideal, dimineata). In continuare, se recomanda respectarea cerintelor specifice de ingrijire (https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/) si administrarea cu regularitate, a unui ingrasamant special formulat pentru mentinerea sanatatii orhideelor, ce sprijina si regenerarea in urma unor situatii de stres: Orhidee NT, 500 ml.

      # 113544
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi