Vezi 1 fir de răspunsuri
  • George
   8 iunie 2021

   Ce insecticid prietenos cu albinele aveti?

   Buna ziua
   As dori sa aplic un tratament cu insecticid in livada la pomii fructiferi infestati cu afide. Ce imi recomandati, mentionez ca am si albine?

   #91337 Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradina
   8 iunie 2021

   Buna ziua, in acest caz, se aplica doar insecticide prietenoase cu albinele, de exemplu, Mavrik 2 F, 5 ml .
   Totodata, pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

  Discuții pe teme similare

 • Aron Marius
  14 iulie 2021
  Buna ziua, Va rog indicare tratament de calitate superioara pentru stoparea avansarii bolii si comanda online, la nivelor tuturor pomilor din gradina: ciresi, visini, meri. Multumesc! P.S. poze atasate
  1
  1
  Andreea
  6 iulie 2021
  am achizitionat de curand un teren pe care fostul proprietar a plantat diverse si ne-a pasat schema lui de tratament insa multe din solutii/substante nici nu se mai fabrica si acum, dupa nenumarate ploi avem multiple probleme si as avea nevoie de solutii pentru stropit in incercarea de a salva copacii si plantutele. am realizat o singura stropire acum o luna(cu exceptia ciresilor si a visinilor deoarece urmau sa se coaca si nu trecea timpul necesar). am stropit caisii, nectarinii, gutuii, piersicii, merii, perii cu topsin, folpan si karate. Din toti, visinii au pete pe ei ca in prima poza atasata(mai avem de cules si apoi as vrea sa le stropim cu ceva daca e vreo boala care ii poate afecta pe termen lung), nectarinii si piersicii i-am preluat cu frunzele stranse si am incercat sa culegem frunzele(nectarinii au facut fructe insa au cazut deja toate sau sunt tot timpul insecte pe ele si nu par comestibile). Problema cea mai mare e la ciresi la care am atasat pozele urmatoare(au frunze stranse in capete si toate fructele sunt putrezite si pline de muste - ar trebui sa strang fructele stricate cumva- am incercat manual insa dureaza f mult si nu am spor, am incercat sa bat copacul insa il ranesc? cu ce pot sa stropesc?)
  0
  1
  Petronela
  29 iunie 2021
  Bună ziua. Am plantat in toamnă câțiva pomi fructiferi, arbuști, plante aromatice. Toată gradina are frunzele găurite - menta (toate firele de mentă, fără excepție, au frunzele găurite), aproape toți pomii fructiferi ( pruni, nectarini, caiși, cireși, piersici), smochini ( unul dintre ei aproape a dispărut), afinii, zmeura etc.. Ce am observat eu - un cais era invadat de furnici, pe un alt pom fructifer era un melc, iar pe alte plante erau cateva insecte negre, mici, rotunjoare. Nu au frunzele afectate (momentan), sau nu am văzut eu, merii, vișinul, coacăzul și goji. Vă rog să mă sfătuiți. Îmi pare rău că nu am făcut fotografii.
  0
  1
  Marius
  28 iunie 2021
  Am mai multi pomi columnari in anul 2 si 3 pe care ii i grijesc ca la carte conform instructiunilor. I-am stropit deja de 11 ori in acest an atat cu fungicide cat si pentru daunatori. Cu toate acestea, si foarte frustrant, au aparut boli. La par am rugina desi nu stiu sa existe ienuperi prin preajma, iar la persic sunt afectate frunzele dar nu stiu ce boala are si de aceea va cer ajutorul.
  0
  4
  David Sorin
  15 iunie 2021
  Am stropit cu score si dupa 10 zile au inceput sa se pateze si sa se ingalbeneasca frunzele
  0
  1