Vezi 1 fir de răspunsuri
  • George
   8 iunie 2021

   Ce insecticid prietenos cu albinele aveti?

   Buna ziua
   As dori sa aplic un tratament cu insecticid in livada la pomii fructiferi infestati cu afide. Ce imi recomandati, mentionez ca am si albine?

   #91337 Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 iunie 2021

   Buna ziua, in acest caz, se aplica doar insecticide prietenoase cu albinele, de exemplu, Mavrik 2 F, 5 ml .
   Totodata, pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

cultivarea pomilor fructiferi
Pomi fructiferi
Pomi fructiferi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Costin Costin
  26 august 2021
  Buna ziua, Stau langa Bucuresti ca zona si anul trecut dar mai ales anul acesta vad ca au aparut un fel de licheni (cred) pe toti copacii din curte. Nu stiu ce anume este de fapt. Am fost la magazin si am aratat pozele, mi s-a recomandat un tratament cu SCORE, ceea ce am si facut ( 2 aplicari) dar situatia persista, nu vad mare imbunatatire. Daca recunoaste cineva despre ce fel de boala a copacilor ar fi vorba macar sa-mi ziceti cum se numeste. Si mai grozav ar fi daca stiti cu ce si pot scapa de ea. Se ia usor usor la toti copacii din gradina. Corcodusi, ciresi, meri, peri, gutui, caisi, piersici sunt toti afectati. Visinii au si ei dar mai putin , iar un singur nuc cat am nu am vazut deloc pe el, inca. Multumesc.
  0
  1
  Bucur Portase Sorin Daniel
  19 august 2021
  Buna ziua. Am probleme cu visinul, parul si ciresul. Prima poza de la vusin, a doua de la par si a treia de la cires. Le cad frunzele foarte tare. Ciresul a dezvoltat si o panza pe crengile pe care au cazut frunzele. Nu am mai facut tratament in ultimile 40 zile. Va multumesc
  0
  1
  Alexandra Lapus
  17 august 2021
  Buna ziua, am doi nectarini pitici de 4 ani. In fiecare an i-am tratat primavara cu ceea ce domnii de la fitofarmacie mi-au recomandat insa nu imi amintesc cu ce am stropit. Ideea este ca in fiecare an intampin aceasta problema (foto atasata). In urma citirii a tuturor articolelor referitoare la aceasta problema inteleg ca aceasta boala poate fi tratata doar primavara inainte ca pomul sa faca fructul. Fiindca nu ma pricep sub nici o forma la aceste lucruri va rog tare mult sa imi sugerati cu ce anume as putea stropi acum pentru a evita formarea putregaiului pe celelalte fructe si de asemenea tot ce trebuie sa cumpar pentru a da in primavara astfel incat sa scapam de aceasta boala. Mentionez faptul ca in zilele lipsite de ploaie au primit apa din belsug cel putin o data la 3 zile. Multumesc
  0
  1
  Daniela
  8 august 2021
  Buna ziua. Am un visin care a fost afectat de o boala... probabil inca de anul trecut (fac o paralela cu anul trecut deoarece am avut 2 visini de 7 ani care s-au uscat la 1&2 luni dupa rod, iar un cires tot de 7 ani care a fost si el afectat ( frunze uscate la varf, pata rosie pe frunze jos la baza) nu a mai intrat in vegetatie un primavara , desi avea muguri, si s-a uscat). Revenind la visin, acesta are tot 7 ani si anul asta a facut frunze mai mult in varful crengutelor, cu toate ca rodul a fost suficient. Totusi, in ultimele 2 sapt parca a inceput sa fie afectat... sa se usuce si putinele frunze pe care le are. Ce ma sfatuiti? Noi l-am mai dat cu zeama bordeleza si decis insecticid. Apoi cu calciu. Cred ca-l pierdem si pe acesta. :( Multumesc, Daniela
  0
  1
  Vasilescu
  30 iulie 2021
  Am cumparat prin luna aprilie 2021 de la o pepiniera autorizata prezenta pe net ,pepiniera numita Verdi printre alte plante si 4 pomi fructiferi pe rod( 2 meri + 2 ciresi). Cum se poate vedea din fotografii pomi au niste umflaturi ( marul golden un guguloi mare jos la colet , marul starking un guguloi mai mic tot jos la colet, iar ciresul Ferovia un guguloi sus la baza coroanei si celalalt ciresi umflatra pe trunchi si coaja decojita...) Nu sunt specialist am plantat pomii asa cum sunt. Ulterior citind pe net am aflat ca exista o boala grava la pomi Cancerul bacterian care da astfel de umflaturi si decojiri... As dori daca se poate sa analizati pozele si sa imi spuneti parerea dvs. de specialisti.Este vorba de cancerul bacterian al pomilor?
  0
  5