Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Meridor
   28 iunie 2021

   Ce imi roade frunzele la plantele aromatice?

   Am pe un pervaz afară mai multe aromatice. În frunzele de la busuioc, salvie și mentă au apărut găuri, dar n-am detectat încă cine le produce. Ce ar putea fi și cum să le tratez (ca să mai fie și comestibile ulterior)?

   #94459

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 iunie 2021

   Buna ziua, simptomele de pe frunze sunt specifice atacului omizilor. Astfel, pentru combatere, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid biologic, precum: Antario, 100 g. Se dizolva 10 g/10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara. Totusi, acest insecticid nu este omologat pentru plantele aromatice (si momentan nu avem unul in catalogul nostru) si nu se poate preciza un timp de pauza de la ultimul tratament pana la consum.
   In plus, pentru a stimula cresterea sanatoasa si regenerarea in urma stresului suferit, este indicata administrarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului si sprijina dezvoltarea radacinilor, precum: AMN BonaVita, 500 ml.

  • Meridor
   29 iunie 2021

   Mulțumesc! Nu găsesc totuși nicio omidă prin ghivece sau pe sub frunze (am mai avut alte dăți și le vedeam). Ar mai putea fi și altceva?
   Frunzele altor plante din apropiere sunt atacate de mineri (am atașat poză). Aș putea combina Antario cu un insecticid care să-i combată și pe aceștia?

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    29 iunie 2021

    Nu este recomandat ca Antario sa fie combinat cu alte insecticide. Daca doriti sa efectuati tratamente si pentru minieri, la 7-10 zile de la aplicarea Antario, se recomanda efectuarea unui tratament cu un insecticid ce are in spectrul sau de combatere si insectele minatoare, precum: Faster 10 CE, 2 ml sau Laser 240 SC, 4 ml, cu mentiunea ca nici acestea nu prezinta omologare pentru plantele aromatice.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Ce imi roade frunzele la plantele aromatice? Comunitatea Botanistii
Aromatice si condimentare
Aromatice si condimentare

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Anghel Simona
  17 noiembrie 2021
  Cum se numesc acesti muguri? Comunitatea BotanistiiCum se numesc acesti muguri? Comunitatea BotanistiiCum se numesc acesti muguri? Comunitatea Botanistii
  Buna seara. Am luat acesti muguri din bazar din turcia. Au un gust aromat mentolat. Se folosesc ptr crize biliare si gastrice. As dori sa stiu cum se numesc. Multumesc mult. Seara buna
  2
  1
  Trimite
  Catalin
  5 iulie 2021
  Pete albe pe frunze de busuioc Comunitatea BotanistiiPete albe pe frunze de busuioc Comunitatea Botanistii
  Salut, Am si eu o problema cu 2 plante, un busuioc verde si unul albastru. Am atasat imaginile, please help. Multumesc mult.
  0
  1
  Trimite
  Fulvia Meirosu
  16 ianuarie 2019
  cardamom cu frunze galbene Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Am cumparat acest cardamom in octombrie, era totul ok. Acum arata asa, oare de ce ? Multumesc mult !
  0
  3
  Trimite
  Ciurea
  4 decembrie 2017
  Detin o cultura de sofran si ma gindesc ptr la anul ce vine cind o sa scot bulbii din pamint exista vreun tratamen la bulbi contra bolilor inainte de a fi insamintati.Mentionez la bulbi .si daca da cu ce as putea sai tratez.Va multumesc
  0
  1
  Trimite
  Brinzan Adrian
  28 martie 2016
  Buna, Am o problema in gasirea semintelor pentru plante aromatice de ghiveci, Voi aveti seminte speciale pentru plante aromatice la ghiveci? Ce tratamente ar trebui sa aplic pentru o mai buna crestere Multumesc
  0
  1
  Trimite