Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Lucretia
      15 septembrie 2021
      0 urează frunze verzi

      Identificare gandac gasit in sertarul cu alimente

      Am lipsit 3 saptamani din apartament ,în aceste 3 saptamani nefiind nimeni in el.
      La întoarcere totul era ok ,ajungând seara am gătit ceva rapid urmând ca în ziua următoare să mă apuc de curățenie in toata casa.
      Am obiceiul de a dezinfectat totul prin baie si bucătărie cand lipsesc mult de acasa,asa ca la puțin timp numa observ un gandac micuț ca în poza de mai jos pe blat de la bucătărie, a apărut din senin …apoi mai vad unu si pe jos,după unu pe dulap….
      Ma apuc de adunat la ei ,ca am zis ca poate au intrat cativa pe geam, pentru ca geam a fost deschis in acele 3 saptamani…peste puțin timp ma întorc în bucătărie si vad alți gândacei….deja ma apuca oroarea ca nu înțelegeam de unde tot apar….si ma apuc de scos tot de prin sertare …
      Într-un loc din un dulap de bucătărie aveam o pungă de fasole nesigilata …si cand o mișc vad ca acolo Erau multi gândacei de genu….am luat pungă și am aruncat-o la gunoi, apoi am început să iau toate sertarele la rand si sa arunc tot ce era prin sertare, asa scârba m-a luat ca am aruncat absolut toate produsele alimentare care erau desfăcute…..in alte sertare nu am mai gasit gândacei, decat cate unu rătăcit prin alte sertare si acela mort…
      Am aruncat tot si m-am apucat de dezinfectat si prin sertare ….nu am dat cu nici o soluție anti insecte pentru ca sunt însărcinată și soțul momentan inca nu este acasa.
      În cealaltă zi cand merg in bucătărie, au mai aparut pe gresie unu sau 2 gandaci….si de fiecare dată când mergeam în bucătărie mai găseam cate unu sau 2 ….Azi fiind a 3 a zi ….cand am mers în bucătărie nu am mai vazut nimic ….asa ca ma apuc de dezinfectat din nou ….ca ma luase groaza ca au fost pe masa si peste tot ….la final iar au apărut 3😡😡😡 deci ajung sa cred ca solutia aceea de dezinfectat ii scoate din ascunzisuri ca alta explicatie nu am…
      Tot am cautat si pe internet si dupa poza parca ar semăna cu gargarita fasolei ,si ar fi o ipoteză buna avand in vedere ca cei mai mulți erau pe lângă pungă de fasole ….
      Acum întrebarea mea e…dupa parerea dumneavoastra din ce vedeti in poza este gargarita fasolei ?
      Si avand in vedere ca am aruncat acea fasole, si toate sursele de hrana din casa ….ma gandesc ca de acum ar trebui să dispară….sau mor de la sine cei rămasi pentru ca nu mai au cu ce sa se hrănească?
      Multumesc frumos ,
      O zi buna

      # 107121

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 septembrie 2021

      Buna ziua. Din imaginea atasata, este dificila identificarea exacta a daunatorului. In acest caz, puteti avea in vedere utilizarea unui insecticid eco friendly, precum Buglea, 100 ml, aplicat conform specificatiilor mentionate in descriere.
      De asemenea, se recomanda inspectia atenta a tuturor alimentelor si eliminarea acestora in caz de depistare a insectelor. Alimentele neinfestate se sigileaza. Este indicat sa se realizeze mai intai un tratament mecanic prin aspirare. Aspirati foarte bine zonele in care acestia sunt prezenti, precum si cele in care se pot ascunde, apoi puteti aplica insecticidul.

      # 107158
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

daunatori-igiena-publica
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Daunatori Pest Control

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi