• Acest subiect are 3 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 7 aprilie 2017 la 13:49 de Tom Botanistul.
Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Prichindel Maria
   7 aprilie 2017

   Ce erbicid sa aplic pe un teren pe care voi cultiva pepeni?

   Buna ziua.Pe terenul unde vreau sa pun pepeni verzi si galbeni au aparut deja buruienile. Pepenii urmeaza sa-i punem din samanta peste 2-3 saptamani spre sfarsitul lunii Aprilie sau Mai. Vreau sa va intreb daca pot sa sa erbicidez inainte de a pune samanta in pamant si cu cat timp inante. Cu ce sa erbicidez?

   #71002

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul
   11 aprilie 2017

   Daca deja au aparut buruienile, atunci se pot aplica erbicide totale cum ar fi Roundup Classic (Roundup Classic Pro, 1 litru), Clinic Xpert (https://www.botanistii.ro/nufarm-erbicid-clinic-xpert-1-litru.html) sau Taifun (Taifun 360 SL, 1 litru).
   In functie de distrugerea buruienilor, la aproximativ 7 zile de la aplicare se poate curata terenul, apoi se poate semana. Imediat dupa semanat, se poate aplica un erbicid preemergent ca Dual Gold (Dual Gold 960 EC, 100 ml), care va impiedica rasarirea urmatoarei generatii de buruieni.

  • Sorin Mihulca
   19 aprilie 2017

   Erbicidul total roundup este bun si pentru pepene verde? Cum cand si cat se poate aplica (inainte de semanat sau dupa)
   Va multumesc!

  • Tom Botanistul
   20 aprilie 2017

   RoundUp (Roundup Classic Pro, 100 ml) se poate aplica inaite de semanat iar dupa aplicare se asteapta minimum 5 zile pana la semanat sau plantat.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Ce erbicid sa aplic pe un teren pe care voi cultiva pepeni? Comunitatea Botanistii
Legume
Pepeni

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Daniel P.
  18 iunie 2021
  cum tratez pepenii cu pete pe frunze? Comunitatea Botanistiicum tratez pepenii cu pete pe frunze? Comunitatea Botanistiicum tratez pepenii cu pete pe frunze? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, ma puteti ajuta cu un tratment pentru cultura de pepeni? De cateva zile au aparut pete pe frunze si nu stiu ce boala este si ce fungicid trebuie sa aplic.
  0
  1
  Trimite
  Artur
  29 iulie 2020
  Buna ziua. Am sadit pepeni verzi. Au crescut bine. Au fructe si ca marul( marime) si mai mari,dar am observat ca multe fructe se ofilesc ajungand ca nuca si mai mici. Ce problema poate sa fie
  0
  3
  Trimite
  Alina V.
  2 iulie 2020
  Pepeni galbeni – cancer bacterian Comunitatea BotanistiiPepeni galbeni – cancer bacterian Comunitatea BotanistiiPepeni galbeni – cancer bacterian Comunitatea BotanistiiPepeni galbeni – cancer bacterian Comunitatea Botanistii
  Va rog sa ma ajutati! Nu stiu ce poate fi este vorba de pepeni galbeni altoiti.
  0
  2
  Trimite
  Gabi Caminoc
  19 iulie 2018
  Pepeni cu pete circulare galbene pe fruct Comunitatea Botanistii
  Cu ce pot trata?
  0
  1
  Trimite
  Anastasia
  17 iulie 2017
  Pepeni cu frunze stranse Comunitatea BotanistiiPepeni cu frunze stranse Comunitatea BotanistiiPepeni cu frunze stranse Comunitatea BotanistiiPepeni cu frunze stranse Comunitatea Botanistii
    Buna ziua! Referitor la recomandarea dumneavoastra tin sa precizez ca am dat cu un insecticid un fungicid si un ingrasamant cu 5 zile in urma fotografiilor pe care le atasez..intrucat am observat dupa aceasta stopire ca frunzele din centurl cuibului se strng se "chircesc". Rugamintea mea este daca mai pot da cu ceva avand in vedere ca am stropit doar cu 5 zile in urma si cu ce anume pot da daca este cazul. Ca si cultura tin sa precizez ca este foarte sensibila ..se vindeca de ceva si apare alta boala. In vecinatate am 50 de fire de rosii si 15 de ardei gras care pare a fi si ele afectate . Rosiile au frunza rasucita indiferent de stropire si udare...si ardeii au frunzele de la baza galbene. Pentru mine prioritare sut pepenii...ce anume sa fac cu ei..:-)! Multumesc pentru sfat!
  1
  1
  Trimite