Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Corina
   25 iunie 2021

   ce cauze pot genera lipsa completa de infrunzire la nuc ?

   Buna ziua,
   Avem 3 nuci superbi care sunt practic identitatea gradinii noastre, iar anul acesta este pentru prima data cand unul din ei nu a infrunzit deloc, pare complet uscat (cf. poze); am tot sperat sa-si revina mai spre vara, dar din pacate nu a dat nici un ‘semn de viata’. Intre timp am chemat si un amic agronom care ne-a confirmat 2 ipoteze: 1) cauze naturale (desi putin probabil sa se usuce deodata si pe intreaga suprafata a arborelui) si 2. cauze generate de om (in contextul unui vecin care, de-a lungul timpului s-a tot declarat deranjat de umbra data de nucul nostru peste terenul lui, a si intervenit in mod abuziv de cateva ori, taind fara permisiunea noastra parte semnificativa din trunchi, dupa cum se vede si in poze).
   Ne puteti recomanda o abordare in aceasta privinta, eventual un laborator (chiar si la Bucuresti, noi fiind in Bv) care poate face analiza esentei de lemn pentu a elucida aceasta ipoteza (de necrezut, dar care din pacate am inteles ca e o practica) pentru a putea avea astfel o situatie obiectiva asupra cauzei ? Fara aceasta clarificare, nu stim daca putem vorbi de eventuale tratamente….as intreba daca mai sunt totusi sanse sa-si revina, in speranta unor cauze naturale.
   multumim

   #94051

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 iunie 2021

   Buna ziua, ipotezele precizate pot determina lipsa infrunzirii, insa, din pacate, nu avem o recomandare precisa pentru un institut de protectie a plantelor, in vederea efectuarii analizelor. Astfel, puteti incerca totusi sa cautati unul in zona dumneavostra.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ce cauze pot genera lipsa completa de infrunzire la nuc ? Comunitatea Botanistii
Pomi fructiferi
Nuc

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Pîslaru Sorin
  6 noiembrie 2021
  Am citit pe forumul dvs. ca in primavara anului 2 la nuc se elimina toti lastarii si se va lasa doar lastarul principal... eu am luat puieti de anul 3 pe care urmeaza sa ii plantez in luna aceasta...Intrebarea mea este daca in primavara trebuie sa execut aceasta operatiune sau a fost facuta deja Va multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Alexandru
  19 septembrie 2021
  Buna!!! Am copaci in livada care produc nuci de marimi mai mari dar sunt secii adica miez putin in an tot cu secita erau bogate.
  1
  5
  Trimite
  DOSAN ION
  8 august 2021
  nucile sunt atacate se innegresc total sau partial si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutați. Am plantat mai multi nuci din soiuri nobile. Plantatia se afla langa Novaci, jud. Gorj. De anul trecut nucile sunt atacate innegresc total sau partial si cad. Am aplicat tratamente cuprice cu funguran dar fara eficienta. Am adaugat si aliette dar fara succes. Sa fie vorba de antracnoza? Va multumesc!
  1
  1
  Trimite
  Andra Mares
  3 august 2021
  Cu ce pot trata aceste pete de pe nuc? Comunitatea BotanistiiCu ce pot trata aceste pete de pe nuc? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Au aparut aceste pete pe nuc si as vrea sa aflu ce tratament pot aplica.
  1
  1
  Trimite
  christian lazar
  26 iulie 2021
  nuc – cum pot trata urmarile grindinei? Comunitatea Botanistii
  Cum pot trata urmarile grindinei? Ce pot face ca sa evit uscarea pomilor? Ca urmare a unei grindine puternice la unii pomi tineri - 2 ani li s-au uscat toate frunzele, la 1-2 zile dupa. Pomii de 1 an nu au fost afectati.
  0
  2
  Trimite