Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Radu Marian
      14 iulie 2021
      1 urează frunze verzi

      Catalpa cu frunze innegrite?

      Buna ziua. Am 2 arbori catalpa in curte. La unul dintre ei am observat ca la baza frunzele incep sa se inchida la culoare si au mici puncte albe ca niste afide. Anul trecut spre toamna am avut aceeasi problema, doar ca s-au innegrit toate frunzele. Erau ca arse complet. Apoi oricum au cazut inainte de iarna.

      Atasez foto cu frunze afectate comparativ cu frunzele normale. Am dat anul aceata de 2 ori cu fungicid. O data cu Topsin, a doua oara cu Ortiva Top. Multumesc

      # 98307

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 iulie 2021

      Buna ziua. Din imaginile atasate, catalpa pare sa prezinte un atac de afide. Totodata, pe frunze sunt prezente simptome specifice fumaginei, ciuperca ce se dezvolta pe secretiile dulci eliberate de anumiti daunatori, precum afidele. In acest caz, este indicat sa efectuati cateva tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecticid precum Antario, 100 g, in doza de 10 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      De asemenea, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum Recharge, 250 g. Acesta imbunatateste calitatea solului, stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor. Se aplica periodic, prin udare, iar solul trebuie putin afanat.
      In toamna, pentru a creste rezistenta plantelor la inghet si alte conditii capricioase din sezonul rece, le puteti administra un ingrasamant granular precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.
      In primavara, odata cu pornirea in vegetatie, pentru a spori rezistenta arborilor la atacul agentilor fitopatogeni si pentru a tine daunatorii la distanta, este indicata administrarea regulata a unui ingrasamant precum: AMN Fusek, 500 ml.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijire catalpa, puteti consulta articolul nostru (Catalpa, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 98318
      0 urează frunze verzi
      • Radu
        2 septembrie 2021

        Multumesc!
        Acum am vazut ca pot raspunde.
        Am aplicat tratamentele recomandate si am salvat pomii! Anul trecut se innegrisera amandoi. Suplimentar, am aplicat si Ortiva Top, la o luna dupa ce am terminat tratamentul recomandat de dvs (cand am dat si pe gazon).
        Este toamna si de data aceasta pomii mei sunt verzi.

        # 105814
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

catalpa-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Catalpa

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi