• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 28 iulie 2022 la 06:24 de Cristian.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cristian
   28 iulie 2022
   2 urează frunze verzi

   Castraveti – insecta pe frunze

   Vă salut! Fiți amabili. Mă confrunt cu această insectă în cultura de castraveți (cei plantați afară), preponderent pe vârfuri, pe care le chircește (încovoaie) și stopează și creșterea. Cu ce aș putea stropi în condițiile în care nu cunosc proveniența acestei insecte, nici dacă este dăunătoare sau nu? Mulțumesc.

   #136260

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 iulie 2022

   Buna ziua. Din imaginile atasate, pare sa fie vorba despre o specie de daunator ce face parte din familia Miridae. In acest caz, puteti avea in vedere efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecticid cu spectru larg de combatere, precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. In lunile calduroase, este indicat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, plantele se afla sub stres termic si nu raspund foarte bine la tratamentele aplicate.
   Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. De asemenea, este indicat sa respectati timpul de pauza intre ultimul tratament si momentul recoltarii/consumul fructelor, mentionat pe eticheta produsului.
   Ulterior, la 10-12 zile de la efectuarea tratamentului cu insecticid, pentru a spori rezistenta plantelor la atacul agentilor fitopatogeni si pentru a tine daunatorii la distanta, este indicata adimistrarea regulata a unui ingrasamant precum AMN Fusek, 500 ml, prin pulverizare foliara, in doza de 100 ml/10 L apa.
   In plus, pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru a evita aparitia carentelor nutritive si pentru a asigura cresterea sanatoasa a castravetilor, este important sa fertilizati plantele utilizand ingrasaminte specifice: +Prod, 1 litru; Flowal CaB, 1 litru; Nemartal, 1 litru; Ingrasamant Manna Biorit NPK Organic Gartendunger, 5 kg, aplicate conform recomandarilor din descriere.
   Totodata, pentru controlul bolilor si daunatorilor, se recomanda si efectuarea tratamentelor preventive din vegetatie, in functie de fenofaza: Castraveti - Program de tratamente.

   #136335
   0 urează frunze verzi
   • Cristian
    28 iulie 2022

    Vă mulțumesc din suflet!

    #136344
    1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

castraveti-cultivare-ingrijire
Legume
Castraveti

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi