Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Delia
      20 martie 2022
      8 urează frunze verzi

      Care este tratamentul potrivit pentru lamai?

      Buna ziua,
      am acest lamai de 1 an.
      Pana acum lamaiul a inflorit de 2 ori: o data in toamna si a facut 2 lamai pe care inca le mai poarta si o data acum vreo luna. Acum vreo 5 saptamani i-am schimbat ghiveciul cu unul mai mare si schimbarea pare ca i-a priit, deoarece la scurt timp s-a umplut de flori. Il tin intr-o terasa inchisa cu geamuri, are foarte multa lumina, il ud o data la 3-4 zile (mai des vara).
      De vreo luna, insa, frunzele sale nu mai par a fi sanatoase, sunt lipicioase si pare ca sunt infestate. Mentionez ca si florile din jurul sau (bonsai ficusati) par a fi afectati de aceleasi insecte. Si in acest conditii, lamaiul pare ca rodeste si ii dau frunze noi.
      Am achizitionat Movento 100 SC, 7.5 ml, Mospilan 20 SG, 3 g si Break Thru S 240, 2 ml pentru tratament si doresc sa intreb daca este tratamentul potrivit.
      Va multumesc pentru raspuns

      # 120397

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 martie 2022

      Buna ziua, din imaginile inserate, pe frunze par a fi prezenti daunatori, acarieni si o specie de paduchi. Inainte de efectuarea tratamentelor, se recomanda spalarea frunzisului cu dusul, la o presiune nu foarte mare, pentru a diminua numarul de indivizi si oua ale acestora. Pentru combaterea acestora se pot efectua tratamente utilizand produsele mentionate. Mai precis, primul tratament se recomanda a fi efectuat cu Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar dupa 7 zile poate fi aplicat tratamentul cu Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum cel achizitionat, Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed. Pentru a ajuta planta in depasirea perioadei de stres suferite in urma atacului daunatorilor, este indicata administrarea unui ingrasamant special formulat in acest scop, precum: Ingrasamant Spray cu Ulei de Neem, 250 ml. De asemenea, pe intreaga perioada de vegetatie se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum: Citrus Fluid, 350 ml, acesta contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta la factorii de stres, stimuleaza regenerarea si cresterea sanatoasa a plantei. In plus, pentru mai multe informatii si sfaturi despre ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 120448
      0 urează frunze verzi
      • Delia
        8 aprilie 2022

        Buna ziua, a trecut o saptamana de cand am incheiat tratamentele mentionate de dvs. (Movento – in saptamana 1 si Mospilan – in saptamana 2, cu adjuvant). Paduchii s-au redus, insa nu au disparut de tot. Majoritatea paduchilor sunt uscati, morti, i-am curatat de pe planta, insa mai sunt cativa vii. Recomandati sa repet tratamentul (mai am din solutia de Movento) sau sa mai astept?
        Multumesc mult

        # 122389
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          8 aprilie 2022

          Buna ziua. In cazul acesta, este indicata aplicarea unui tratament suplimentar cu Movento 100 SC, 7.5 ml, impreuna cu adjuvantul Break Thru S 240, 2 ml, conform recomandarilor de mai sus.

          # 122394
          0 urează frunze verzi
    • Anca
      3 aprilie 2024

      Bună lămâiul meu se comportă așa de ceva vreme
      Parcă îi cad frunzele în jos parcă începe să fie lipsit de viață și face câteva lămâi mici
      Îmi puteți spune ce boală are și ce ar fi nevoie să achiziționez ?Multumesc!
      Este și lipicios și parcă începe să se inegreasca și de la rădăcină

      # 217300
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        3 aprilie 2024

        Buna ziua. Planta prezinta un atac de paduchi testosi. Pentru combaterea acestora si intretinerea plantei, va rugam sa urmati tratamentele recomandate mai sus.

        # 217322
        0 urează frunze verzi
    • Constantin Galie
      11 aprilie 2024

      Bună ziua
      Așa arată lămâiul după ce l-am scos în curte. Iarna a stat într-o cameră, nu cu lumina multă și la temperatura de 8-10 grade. Are 3 frunze îngălbenite (foto). Ce-ar putea să fie și ce trebuie făcut? Nu-mi place nici coroana.
      Mulțumesc!

      # 219628
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi