capsuni cu frunze crescute pe fructe

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 20 iulie 2018 la 3:57 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #18540 Răspuns
  franga costel

  salut nu stiu de ce capsunile mele coapte au frunzulite pe ele ,germineaza incotesc nu stiu cum sa zic se vede in poze plantatia e din primavara soi albion posibil de la ploile astea?

 • #18638 Răspuns
  Tom Botanistul

  Este vorba de Virescenta capsunilor. Acesta boala se manifesta prin inverzirea petalelor, elementelor florale se transforma in formatiuni asemanatoare frunzelor. Frunzele tinere au aspect clorotic, sunt slab dezvoltate si rasucite spre partea superioara. De asemena, fructele se pot transforma in organe vegetative. Plantele ataca se usuca prematur. Aceasta boala traieste pe buruieni (volbura, cuscuta) si este transmisa de cateva specii de cicade. Cel mai indicat este sa eliminati din cultura plantele afectate si sa le distrugeti.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">