- Acest subiect are 5 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 23 august 2023 la 13:00 de Ela Botanista | Ajutor in gradina.
-
-
Iorgu Andreea26 iulie 20235 urează frunze verzi
Campsis radicans, dezvoltare slaba
Am 2 Trambite Campsis radicans, Luleaua turcului, plantate in acelasi timp, insa una dintre ele nu este la fel de bine dezvoltata. A inflorit, s-a exstins pe perete insa este foarte saracacioasa in partea de jos si de 3 ori mai mica decat cealalta. Singura diferenta as putea spune, este ca cea dezvoltata mai bine are putina umbra dupa ora 16, cand soarele trece de cealalta parte a zidului pe care se afla ea. Cum o pot stimula si dirija sa fac un frunzis armonios?
Attachments:
-
Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE26 iulie 2023Buna ziua. In ansamblu, aspectul trambitei din fotografie este normal, obisnuit. Dezvoltarea mai slaba si aspectul rarit poate avea la baza numerosi factori abiotici si biotici, de la inzestrarea genetica a plantei si pana la caracteristicile microhabitatului in care este plantat aceasta. Este cunoscut faptul ca aceleasi specii de plante pot fi mai mult sau mai putin sensibile la actiunea acelorasi factori biotici si abiotici. In cazul in care nu ati identificat si alte simptome (prezenta unor daunatori, panze foarte fine, excrescente, depuneri diverse sau altele), se recomanda ingrijirea corespunzatoare a plantei, conform celor descrise in articolului nostru: Campsis radicans, informatii si sfaturi de ingrijire. Pentru stimularea dezvoltarii viguroase, in perioada in care ne aflam puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu efect de revitalizare, precum AMN Nordalge, 500 ml sau AMN Verde, 500 ml sau Vital NT, 250 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
- Acest răspuns a fost modificat acum 7 luni, 2 săptămâni de către Ela Botanista | Ajutor in gradina.
Articole recomandate-
Andreea Iorgu22 august 2023
Nu observ particularități neobișnuite, doar niște paienjenisi pe 2,3 frunze. În schimb are multe furnici care se aduna pe flori. De asemena o Salcie este plina de furnici, alta Salcie în coltul opus al curții nu prezintă furnici deloc..
Attachments:
-
Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE23 august 2023In cazul acest a se recomanda eliminarea manuala a frunzelor care prezinta panze si urmarea sfaturilor din raspunsul anterior. In ceea ce priveste prezenta furnicilor, acestea nu sunt daunatoare plantelor, iar prezenta lor este cauzata adesea de substanta eliberata de afide, numita si “roua de miere”, care contine zahar in compozitie si furnicile sunt atrase. Astfel, in cazul in care identificati acesti daunatori (Afide (paduchii de plante) - identificare si combatere), puteti avea in vedere urmarea recomandarilor detaliate din subiectul urmator din Comunitatea Botanistii (cu toate ca este vorba de o alta specie de planta): https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/iedera-tratamente-impotriva-afidelor/. Produsele de uz fitosanitar se recomanda a fi aplicate in asa fel incat intervalul de actiune al celor cu acelasi mod de administrare (foliar sau la nivelul solului) sa nu se suprapuna, indiferent de tipul produsului (mai multe ingrasaminte, fungicide, insecticide – daca este cazul).
Discuții recomandateArticole recomandateCatalin26 iulie 2023Buna seara,
Am un bradut plantat in curte de 2 luni iar in urma caldurilor mari am vazut ca a inceput sa se usuce la noii muguri.
Ce pot face?
MultumescAttachments:
- ‹›0
-
Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE27 iulie 2023Buna ziua. In cazul in care nu ati identificat alte simptome, deprecierea a intervenit cel mai probabil in urma unui cumul de factori abiotici, dintre care se evidentiaza stresul suferit la plantre si la schimbarea conditiilor de mediu. Recomandarile detaliate in acest caz sunt descrise intr-un subiect similar din Comunitatea Botanistii: https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/brad-argintiu-uscare-lenta-dupa-plantare/. Este cunoscut faptul ca sansa de prindere a puietilor este mai redus in cazul in care plantarea se realizeaza dupa pornirea in vegetatie a exemplarului. Stresul suferit la plantare poate avea efecte pe o perioada mai indelungata de timp, in functie de capacitatea de prindere si regenerare a plantei, respectiv de conditiile de mediu si de ingrijire oferite. Evolutia pe viitor al exemplarului din imaginile atasate nu se poate preciza cu exactitate.
AutorMesajeVezi 2 fire de răspunsuriA fost de ajutor această discuție?
1 persoană consideră această discuție ajutătoare
✖Ajută-ne să îmbunătățim această paginăNe pare rău că nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai. Spune-ne ce consideri că putem îmbunătăți.
Părerea ta ALTĂDATĂ
N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.Te ținem la curent
Te-am trecut pe listă!
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou? În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.Alege planta sau dăunătorulpentru a putea posta sau căuta în comunitateCautăMonsteraPalmieriCrizantemeStephanotis floribundaAvocadoPlante Ornamentale de ExteriorGazon - peluzeCitricePachiraMaslinOrhideeSpathiphyllumDaunatori Pest ControlFicusMagnoliaBananierBradAfidePlante Ornamentale de ExteriorDiscuție nouă despre
Despre Plante Ornamentale de Exteriorîn Comunitatea Botanistii poți să:Modifică
citești și participi la 243 discuții despre Plante Ornamentale de Exterior
Estimare livrare
Afișează puncteÎnapoi-
Georgiana12 ianuarie 2025Tom BotanistulSPECIALIST
Tom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTEȘtiai că?Olga27 noiembrie 2024‹›02 urează frunze verziPlante Ornamentale de Exterior, Probleme la nivelul scoarteiAm in gradina un arbore crescut spontan. Nu stiu ce este, nu face fructe, are aproximativ 2 ani si a crescut destul de inalt: 4-5 m. A fost toaletat toamna... mai multCitește Sfatul specialistuluiTrimiteFrunze verziAna Maria Voicu26 noiembrie 20243 urează frunze verziPlante Ornamentale de Exterior, planta a inceput sa se usuceAm o plantată la care i-a fost aplicat îngrășământ pentru plante verzi de două ori...unul dintre globuri a început să se usuce....ce îi mai pot da ca să trecem de... mai multCitește Sfatul specialistului și încă 2 răspunsuriTrimiteFrunze verziAdrian-Marius19 noiembrie 20243 urează frunze verziPlante ornamentale de Exterior, tratament paduchi testosiBuna ziua, Am un arbust in gradina (posibil sa fie un mar paduret sau altceva asemanator, flori roz si fructe mici verzi ca niste mere in miniatura) la care am... mai multCitește Sfatul specialistului și încă 2 răspunsuriTrimiteFrunze verzi -
Discuții pe teme similare
NOTĂ
BOTANIȘTII4,8DA, promtitudine si o gama larga de produse, si ce e mai important, multe explicatii utile, totul e sa ai timp si disponibilitate sa le citesti si insusesti. Multumim.Cezarina ABUNA ZIUA,, DACA SAR PUTEA CA LA TRATAMENTUL PTR. VITA DE VIE, SA SE PRECIZEZE CA UN ANUMIT PRODUS SA FIE COMBINAT CU UN ALT PRODUS PTR. O EFICIENTA MAI MARE.ALEXANDRU BSiigur voi continua sa va recomand din toată inima.Aici am găsit cele mai utile și complete sfaturi privind îngrijirea plantelor .Doina CSuportul informativ pe care l-am gasit aici a fost fantastic.Acum stiu cum,cu ce,cand sa fac, ca si pomii mei fructiferi sa fie ajutati si protejati pt. a ajunge la maturitate. Va multumesc tuturor,ma bucur ca existati...pe curand!ZORIN TBuna ziua, va rog sa-mi spuneti cam de cate ori ar trebui sa stropesc via cu aceasta solutie. Am in jur 3 parcele, una de 4500mp2, una de 350mp, alta de 500mp. Sunt in locuri diferite.Viorel Gda, sunteti profesionisti, dati informatii folositoare si aveti preturi competitive. Succes in continuare!Mihai D1. Se laudă că, dacă trimiți comanda până la ora 14.00, o primești a doua zi. Până m-am hotărât eu ce vreau s-a făcut ora 14.05. cu plasare și plata 14.10. Am primit coletul a doua zi, la 9.55. => NOTA 10, bravo! 2. Au cele mai mici preţuri de pe piață, chiar am crezut că am sa primesc altceva=> NOTA 10, bravo! (pe emag același produs este dublu). O economie de piață sănătoasă: adaos mic = rulaj mare => NOTA 10, bravo! 3. Lucrează cu Fan Curier, deși este mai scump. și nu cu alte firme no name. =>NOTA 10, bravo! Mulțumesc! Dacă o țineți tot aşa voi fi clientul vostru pe viaţă. Cu stimă, BogdanBogdan GMereu in ajutorul meu ,am o gradina de vis si datorita informatiilor furnizate atat pe site cat si telefonic colaborand cu unul din consultanti dvs ,dar si meritul meu ca iubesc natura !multe felicitari pentru daruirea de care dati dovada ????valentina pInformațiile despre produse sunt bine structurate, comanda este ușor de realizat, livrarea e promptă. Intr-un cuvânt, profesioniști!Andra IDa,pt ajutorul lor cu orice informație ajutătoare și pt produsele lor,care sunt foarte bune și la preturi accesibile.Amalia CSusținem
Informații Companie
Copyright 2016-2024 PestControl Expert×LIVRARE GRATUITĂ cu contul tăuLoghează-te sau creează-ți un cont și profită de livrare gratuită nelimitată.Acum economisești la fiecare comandă.Livrare in 24 oreoriunde in RomaniaEchipă profesionistăde ingineri agronomiPortofoliu Completstoc propriu
-