Vezi 2 fire de răspunsuri
    • codreanu Ionut
      14 decembrie 2020
      28 urează frunze verzi

      Camellia careia ii cad frunzele

      Buna ziua,

      Au incept sa-i cada frunzele. a fost cu probleme de cand o am (2 ani) insa acum incep sa-i cada frunzele dupa ce a adus-o de afara in casa.

      Multumesc

      # 65188

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 decembrie 2020

      Buna ziua, pentru a putea identifica problema cu care va confruntati, va rugam sa atasati mai multe fotografii, cat mai clare, atat cu partea superioara, cat si inferioara a frunzelor. De asemenea, va rugam sa ne precizati mai multe informatii despre simptomele prezente. Cand au aparut, mai exact? Se pot observa daunatori/panze fine pe frunze? Ce temperatura/umiditate atmosferica este mentinuta in incinta respectiva? Unde este amplasata planta?

      # 65192
      1 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 decembrie 2020

      In general, innegrirea frunzelor la camelie poate aparea din cauza unui stres abiotic cauzat de: drenajul slab al substratului, udarea neregulata, lipsa unui fertilizari echilibrate, arsuri solare etc. Deoarece ati precizat ca aceste simptome sunt frecvente de 1 an, este foarte important ca pentru o crestere sanatoasa sa respectati cerintele specifice de ingrijire, prezentate si in articolul urmator: Camellia, informatii si sfaturi de ingrijire. Referitor la accentuarea fenomenului de cadere a frunzelor, in fotografiile atasate se observa ca aceasta este amplasata langa geam si o sursa de caldura (calorifer). Este indicat sa ii schimbati pozitia si sa fie asezata intr-un loc in care sa beneficieze totusi de lumina, insa la o distanta mai mare fata de calorifer. Deoarece marmorarea din prima fotografie este specifica acarienilor, preventiv, este recomandata aplicarea unui tratament cu insecto-acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml. Se dizolva 5 ml in 10 litri de apa, iar solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe frunze. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. De asemenea, pentru a sprijini regenerarea camelliei este importanta si administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Vital NT, 250 ml. Avand in vedere faptul ca acest ingasamant poate fi aplicat si prin udare, il puteti administra concomitent cu tratamentul cu Vertimec. Dupa aproximativ 14 zile, se poate reveni cu Biplantol Vital, insa aplicat foliar, repetand tratametul la aproximativ 14 – 28 zile.

      # 65197
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Camellia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi