Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Adam Monika
      9 aprilie 2021
      1 urează frunze verzi

      Calathea Whitestar cu pete galbene in interiorul frunzei

      Buna ziua! Am cumparat aceasta planta minunata in luna Septembrie iar de atunci se degradeaza constant si nu stiu ce sa ii mai fac.
      Planta prezinta urmatoarele simptome: frunzele deja crescute dezvolta pete galbene si funzele in curs de crestere se usuca de la varf si devin in intregime galbene neajungang sa mai creasca.
      Planta intial a fost amplasata la o distanta de 2m de geam dar ii mergea si mai rau decat acum. De o luna am schimbat-o langa fereastra unde pare ca ii este mai ok. Fereastra este indrepatata SV, udarea o fac o data pe saptamana cu apa filtrata sau plata, ghiveciul este asezat pe pietre pe care le ud pentru a creste umiditatea plantei. Va rog din suflet sa ma ajutati cu o informatie pentru a remedia situatia.

      # 85651

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 aprilie 2021

      Buna ziua. Avand in vedere ca planta este asezata pe un pat de pietris umed si este udata saptamanal, cel mai probabil aceste conditii au favorizat aparitia unei boli. In acest caz, este indicat sa udati planta mai rar, lasand pamantul sa se usuce usor intre udari si sa efectuati 2 tratamente la un interval de 7-10 zile cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      La 10-12 zile dupa aplicarea tratamentelor, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.
      Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Calathea, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 85674
      0 urează frunze verzi
      • Adam Monika
        13 aprilie 2021

        Va multumesc! Am achizitionat produsele si urmeaza sa fac tratamentul. Revin cu informatii. Multumesc inca o data!

        # 85797
        3 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Calathea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi