Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Raluca
   30 noiembrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Calathea, prezinta frunze uscate

   Va rog sa imi spuneti ce as putea face sa salvez planta.
   Planta este udata la 2 zile, temperatura in casa este de 20 grade, nu este expusa direct la lumina, in pamant am pus si ingrasamant pentru plante verzi (tip baton).

   # 196539

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   4 decembrie 2023

   Buna ziua. Din fotografiile atasate, deprecierea plantei a fost cauzata, cel mai probabil din cauza umiditatii ridicate si constante din substrat. In acest caz se recomanda ca udarea sa se realizeze cu cantitati de apa moderate in momentul in care primii 2-3 cm de la suprafata substratului s-au uscat (inainte de udarea plantelor, apa pe care o folositi de la robinet o puteti lasa timp de 24 de ore intr-un recipient deschis pentru eliminarea clorului si decantarea calcarului). Pentru un aspect ingrijit al plantei si pentru evitarea raspandirii agentilor fitopatogeni puteti avea in vedere eliminarea frunzelor foarte afectate folosind o unealta bine ascutita si dezinfectata cum este Foarfeca Floristic Pruner. Dupa indepartarea frunzelor se recomanda aplicarea unui tratament cu fungicidul Dynamic, 100 g, prin udare, in doza de 10 g la 10 l apa. La aproximativ 7-10 zile de la tratamentul cu Dynamic, 100 g, pentru intarirea plantei este important sa aplicati un produs precum AMN Nordalge, 500 ml, administrat conform informatiilor de pe eticheta produsului. In continuare, se recomanda ingrijirea plantei conform cerintelor specifice (Calathea, informatii si sfaturi de ingrijire) si monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   # 198344
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Calathea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi