Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Diana
      17 ianuarie 2023
      1 urează frunze verzi

      calamondinului ii cad frunzele

      Am acest calamondin de un an. Anul trecut in Februarie m-am confruntat cu o problema de adaptare și de asemenea dăunători. Amplasarea i-am schimbat-o in Martie lângă fereastra. Este udat corespunzător, i-am verificat rădăcinile, acestea nu sunt afectate ( putrezite )
      A avut fructe de doua ori vara și toamna aceasta. De aproximativ o luna au început sa-i cada frunzele, aceste se îngălbenesc ușor! Va rog frumos ajutați-ma! Nu doresc sa-l pierd!
      Este amplasat lângă o planta de Pachira, aceasta neprezentând semne de afecțiuni.
      Frunzele mari din prima imagine sunt frunze din vara aceasta! Va mulțumesc!

      # 150048

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 ianuarie 2023

      Buna ziua. Per ansamblu citricul arata bine, iar deprecierea usoara a fost determinata cel mai probabil de un cumul de factori abiotici, precum: curenti de aer, oscilatii de temperatura, aer uscat, fertilizare necorespunzatoare etc. In plus, este important de mentionat ca in timpul iernii citricii tind sa-si piarda o parte din frunze, ca urmare a necorelarii factorilor de mediu (temperatura, lumina, umiditate atmosferica si apa administrata). In continuare, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice (Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire), iar pentru a sprijini planta sa depaseasca perioada de stres, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de crestere, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum: Citrus Fluid, 350 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta. In plus, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele mentionate se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 150099
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi