Vezi 2 fire de răspunsuri
    • soare bogdan
      30 aprilie 2023
      6 urează frunze verzi

      cais si nectarin – ramuri uscate

      buna ziua,avem fructe in el dar cvranful la unele crengi este uscat
      va atasez cateva poze
      este buna cresterea lui

      # 162311

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • soare bogdan
      30 aprilie 2023

      buna ziua, va atasez cateva poze cu evolutia lui,au inceput sa iasa fructele dar in mare parte este si uscat

      # 162306
      2 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 mai 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre cais, respectiv nectarin: cand au debutat simptomele, mai exact? Cat de des ii udati si cum se realizeaza udarea? Atunci cand udati gazonul, apa ajunge in dreptul acestora? In ultima perioada au existat temperaturi scazute sau oscilatii mari de temperatura zi-noapte? Ati administrat ingrasaminte? Ati efectuat tratamente? Se observa simptome de afectiune sau atac de daunatori (verificati cu atentie, inclusiv tulpina)? Daca da, va rugam sa atasati fotografii clare cu acestea. De asemenea, avem rugamintea sa sectionati una dintre ramurile uscate si sa ne precizati daca tesutul este inca verde.

      # 162635
      1 urează frunze verzi
      • soare bogdan
        2 mai 2023

        in ultima luna a fost udat odata cu gazonul si am mai pus apa cate o galeata de 5l la o saptamana a fost vreme ploioasa si nu avea nevoie,sa mi spuneti cum sa le fac udarea de acum incolo sa fie apa de la gazon de la sistemul de irigare,tratamente nu am facut este abia al 2 lea an la ambii de cand sunt plantati,tulpina la cais este crapata,la nectarin nu se vede nimic deosebit,la nectarin crengile uscate mai sunt verzi la baza varful este uscat
        prima poza tulpina cais restul de la nectarin

        # 162646
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          4 mai 2023

          Doar pe baza fotografiilor, precum si a descrierii furnizate, nu se poate preciza cu exactitate natura deprecierii pomilor fructiferi, daca a aparut in urma unui stres abiotic sau are si o componenta de natura biotica (de exemplu, instalarea unei boli). In acest caz, in continuare, se recomanda eliminarea pe cat posibil a partilor afectate si efectuarea unui tratament, cu un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Score 250 EC, 2 ml , ce se dizolva in apa si se aplica prin pulverizare conform recomandarilor de pe eticheta.
          In ceea ce priveste udarea, este important sa le asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), lasand solul sa se usuce aproape complet intre doua udari (caisul si nectarinul fiind specii sensibile la stagnarea apei la nivelul sistemului radicular, stagnare ce poate surveni odata cu udarea constanta a gazonului). In plus, se recomanda afanarea solului de la baza acestora si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie, iar atunci cand udati gazonul, apa nu trebuie sa ajunga in dreptul acestora.
          De asemenea, pentru a stimula depasirea perioadei de stres, puteti avea in vedere si administrarea, prin udare, a unui ingrasamant special conceput in acest scop, precum Primtal WF, 500 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.
          In cazul in care sesizati si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

          # 163030
          1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

samburoase-semintoase
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Samburoase si Semintoase

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi