cais cu ramuri ce se usuca

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 6 iunie 2019 la 9:29 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #22507 Răspuns
  Dragos

  Buna Seara,
  Am si eu o problema: am si eu un cais destul de batran in curte; are rod foarte bun anul acesta; din pacate am constatat ca in ultimele 2 saptamani la o parte din crengi frunzele si fructele pur si simplu s-au vestejit in rest jumate din copac este ok. Acelasi fenomen a fost acum 1 luna si am taiat o creanga; precizez ca copacul are si ceva ciuperci; le-am curatat si dar cu fungicid apoi cu pasta pt altoi luata de la dumnevoastra; fenomenul e identic la un cais din curtea vecinului de alaturi.
  Ma puteti sfatui ce sa fac? aveti idee ce se intampla? mai pot salva copacul?
  multumesc

 • #22672 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, caisul este o specie ce nu suporta umiditatea in exces in sol, nici macar temporara. Avand in vedere ca a fost o perioada bogata in precipitatii este posibil ca radacina acestuia sa fi fost afectata pe o portiune si de aceea ramurile incep sa se usuce (ele par deshidratate).
  Din pacate, daca radacina este afectata, nu aveti cum sa interveniti.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">