cais cu frunzele ofilite

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 3 mai 2016 la 7:06 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #5814 Răspuns
  Popescu Mihaela

  Buna ziua,
  Am o intrebare in legatura cu un cais pe care l-am plantat in noiembrie 2015. Dupa plantare l-am stropit cu Champ si Confidor Oil, in martie anul acesta dupa taierile de primavara am stropit toti pomii cu Champ inclusiv acest cais, apoi am mai avut 2 stropiri la samburoase: una cu Dithane si Calipso si a doua cu Dithane si Karate Zeon. Acum aproximativ 2 saptamani am stropit toti pomii cu Amalgerol ( 30 ml / 10 l apa ) ca sa-i ajut in crestere.
  Acum 3-4 zile cand m-am uitat la el avea frunzele pleostite. Mi-e teama ca il pierd.
  Mentionez ca am plantat in toamna trecuta 2 caisi odata; s-au prins amandoi, i-am tratat la fel pe amandoi dar numai unul se prezinta asa. Ce imi recomandati sa fac?
  Multumesc frumos!

 • #5837 Răspuns
  Tom Botanistul

  Tratamentele aplicate sunt corecte, iar aceste simptome pot aparea doar la acest cais din cauza unor factori externi, cum ar fi temperaturile scazute, iar pomul sa fie mai sensibil decat ceilalti. Insa, acea sectionare a ramurilor nu pare a fi in regula. Dupa ce au fost tunsi, s-a aplicat vreun cicatrizant pe acele sectiuni?


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">